18-årige Jess Fairclough fik konstateret en alvorlig form for kræft. Men i stedet for at sætte sig ned og græde, skrev hun en liste over de ting, der kunne gøre hende i bedre humør.

Der er forskellige måder at tackle nyheden om kræft på. Men når man kun har levet i 18 år, kan det være svært ikke at synes, at livet er uretfærdigt.

Hvis man til gengæld er en pige fra Liverpool ved navn Jess Fairclough, er der dog andre måder at tackle den dræbende sygdom på, viser en artikel fra Metro.

Den 18-årige pige fik besked om, at hun kun havde få dage tilbage at leve i, fordi hun var diagnosticeret med en sjælden for for kræft, som havde spredt sig til knoglemarven.

Hun ville dog ikke slutte livet på jorden med at være ked af det. Derfor skrev hun en liste, hun kaldte for 'ting, der er det mest vigtige lige nu'. Listen inkluderede blandt andet, at hun skulle være sammen med familie og venner, skrive dagbog samt lytte og lave musik.

Til sidst skriver hun på listen:

»Disse ting definerer det at være lykkelig, og jeg tror, det er livets hemmelighed. At være lykkelig, at gøre ting, og at være så god ved hinanden som muligt,« skriver hun.

Efter Jess Faircloughs død har listen inspireret hendes familie til at lave en indsamling til minde om hende. Pengene, der bliver skrabet sammen, vil blive doneret CLIC Sargent, som er med til at støtte familierne til børn og unge mennesker, der har kræft.