Lyt til artiklen

Redningsarbejder redder mirakuløst livet i sidste sekund

Søndag formiddag fik en norsk redningsarbejder pludselig meget travlt, da han var i gang med at assistere en lastbil, som havde problemer.

Alt så ud til at gå helt efter bogen, da redningsbilen var i færd med at trække lastbilen hen ad en spejlglat vej i det nordlige Norge.

Men pludseligt går noget galt. Lastbilen ryger gennem autoværnet, og den begynder en større kolbøttetur ned ad den stejle skrænt. Sekunder efter ryger den røde redningsbil samme vej, da de to køretøjer er forbundet med en wire.


SE VIDEOEN HER


Redningsarbejderen tænker dog lynhurtigt, og på et splitsekund hopper han ud af bilen, inden den ruller med ned i dybet.

- Jeg havde få sekunder til at komme ud af bilen, siger redningsarbejder Arnt Ove Brattbakk til den norske netavis vg.no.

- Jeg sprang bare ud af bilen. Jeg havde ikke andre muligheder. Ellers var jeg røget med ned, siger den hurtigt tænkende redningsarbejder, der priser sig lykkelig over, at han ikke brugte selen.

- Fordi jeg ikke havde sikkerhedssele på, er jeg stadig i live, siger Arnt Ove Brattbakk.

Føreren af lastbilen nåede ikke ud i tide, og han tog derfor den lange tur ned ad skrænten.

- Manden er 49 år, og han er indlagt med alvorlige brudskader. Hans tilstand er stabil, og han får behandling på intensivafdelingen, siger kirurgisk overlæge John Kufås fra Helgeland Sygehus.

Lastbilen, der ifølge lokalt politi er af udenlandsk oprindelse, var proppet med fisk. Det forventes, at oprydningen efter uheldet vil være færdigt i løbet af mandagen.


SE VIDEOEN HER