Lyt til artiklen

Vil du lytte til artiklen?

Køb et Digital Plus-abonnement og lyt med det samme.

Vil du lytte til artiklen?

Køb et Digital Plus-abonnement og lyt med det samme.

Hverken pressen eller den engelske befolkning får lov til at følge med, når den britiske prins George skal døbes i dag.

Når prins William og hertuginde Catherines førstefødte søn George Alexander Louis skal døbes senere i dag onsdag klokken 15 lokal tid (klokken 16 dansk tid, red.) i Chapel Royal ved St. James' Palace, bliver det en privat familiebegivenhed for lukkede døre.

- Der bliver ingen direkte TV-transmission, som vi kender det fra royal barnedåb i Danmark. Pressen har ingen adgang, og det er kun de nærmeste venner og familie, der er inviteret, fortæller Lars Hovbakke, royal ekspert og historiker.

Ingen adgang

Det er helt anderledes end i Danmark, hvor en royal barnedåb bliver dækket live på landsdækkende TV med kommentatorer og fuld pressedækning. Det er fordi, det danske kongehus har større tradition for offentlighed i pressen og hos befolkningen, end det britiske kongehus har, siger Lars Hovbakke.

- I Storbritannien er lige præcis barnedåben et privat anliggende, og pressen får kun lov til at komme tæt på til royale bryllupper og runde fødselsdage, siger han.

Derfor må de engelske royalister acceptere, at de ikke kan få lov til at kigge med, når det nye medlem i kongefamilien får sit navn, selv om det frustrerer dem.

- Den britiske befolkning affinder sig med, at de ikke kan følge med i dåben, for det har de aldrig kunnet. Men kongehusets popularitet ville uden tvivl gå et par point op på popularitetsbarometeret, hvis man på et tidspunkt bestemte sig for at lade pressen komme tæt på. Det ville tilfredsstille de britiske royalister, mener den royale ekspert.

Herunder: Se live-tv uden for St James Palace, hvor dåben afholdes, og gæsterne ankommer

Er du på mobilen - se live-tv fra kirken her

Beskytter børnene

I følge Lars Hovbakke vælger det britiske kongehus også at lukke dørene for offentligheden på grund af børnene. Man mener ikke, at den nye generation skal være ofre for offentlige blikke og bevågenhed fra starten.

- Jeg tror, Kate og prins William holder fast i traditionerne, fordi både William og Harry blev rullet ind i mediemøllen som helt unge i forbindelse med prinsesse Dianas død. De er meget opmærksomme på at beskytte deres børn, siger Lars Hovbakke.

Andre læser også