Der er mange måder at takle sorg og forfærdelse på. Denne er måske ikke én af de typiske. En britisk turist følte nemlig ikke længere glæde ved sin shoppetur i Nice efter 84 menneskers tragiske død.

»Måske er det forfærdeligt og måske er det en smule egoistisk, men det har ødelagt vores shoppetur,« sagde Lucy Nesbitt-Comaskey til Sky News, efter at en gerningsmand torsdag aften pløjede 84 mennesker ihjel med en tonstung lastbil, mens fejringen af den franske nationaldag var på sit højeste.

Det skriver Daily Mail.

Det førte til en lang række vrede tweets og Facebook-opslag, hvor kvinden blev kaldt netop egoistisk og følelseskold.

Fredag morgen har Lucy Nesbitt-Comaskey dog trukket følehornene til sig igen. På Facebook skriver hun i hvert fald, at hun undskylder sin udtalelse. Hun begunder det med, at 'hun forståeligt nok var i chok, da hun talte med journalister, efter hun havde været vidne til de uhyggelige scener'.

»Min kondolence til de franskmænd, som har mistet deres kære i Nice. Jeg beklager dybt, hvis mit interview med Sky News lød følelseskoldt. Jeg var i chok. Mine ord kom forkert ud. Endnu engang undskyld,« skrev hun.

Lucy Nesbitt-Comaskey var selv én af de turister, som ved et held ikke var til stede, da festligheder blev grumsomheder. Det var nemlig ellers Lucy Nesbitt-Comaskeys oprindelige plan, at hun sammen med sin ven skulle have været på gaden torsdag aften for at se det store fyrværkeri.

Men til hendes store held havde hun brug for et toilet på vejen dertil. Og i dag kan hun så minde sig selv om, at et toiletbesøg reddede hendes liv. For det var netop i de minutter, at rædslen i gaderne brød ud, og 84 mennesker blev dræbt på brutal vis.

»Jeg sagde til min ven, at det ikke lød som fyrværkeri. Det lød som Beirut, når byen er under beskydning,« siger Lucy Nesbitt-Comaskey.