Spaniolerne er rasende. Rasende over, at tyske myndigheder i første omgang udpegede spanske agurker som smittekilde til udbruddet af den kradsbørstige VTEC tarm-bakterie. De tyske advarsler har nemlig kostet de spanske landmænd særdeles dyrt, da spanske agurker blev umulige at sælge.

I følge bønderne selv har de mistet omkring 200 mio. Euro om ugen, eller hvad der svarer til omkring 1,5 mia. kroner.
 
Og derfor overvejer Spanien, der i forvejen er presset på økonomien, nu at tage juridiske skridt med de de regionale myndigheder i Nordtyskland, da det var herfra de ubegrundede advarsler mod spanske agurker blev fremsat i sidste uge. I dag er de spanske agurker blevet frikendt som smittekilde af både de
tyske og danske myndigheder.- Vi udelukker ikke at tage juridiske skridt mod myndigheder, der har sået tvivl om kvaliteten af vores produkter, så derfor vil vi muligvis skride til handling i det her tilfælde overfor myndighederne i Hamborg, siger den spanske vice-premierminister Alfredo Perez Rubalcaba til den radiostationen Cadena Ser.

Udover at påføre bønderne massive økonomiske tab, så kan den spanske agurke-krise også risikere at koste landet op i mod 70.000 arbejdspladser oveni en arbejdsløshed, der allerede er den højeste i EU.

- Bakterien er aldrig blevet konstateret i Spanien, hvilket betyder at den ikke er i Spanien, sagde vice-premierministeren til Cadena Ser, skriver Reuters Bureau.