Forestil dig, at du åbner din hoveddør, og så ligger der en to-tre meter lang alligator lige foran dig.

Folk, der bor i kystnære områder af Texas, skal forberede sig på, at de kan rende ind i de kæmpe rovdyr på gader og stræder, i haver eller under biler, da voldsomme mængder regn kan tvinge alligatorerne væk fra deres naturlige levesteder.

Årsagen er, at den værste tropiske orkan i 12 år, er på vej mod USA, og uvejret ser ud til at ramme ekstremt hårdt langs kystområderne i Texas.

Det lokale politi advarer nu folk i området om krybdyrenes mulige tilstedeværelse - og opfordrer til at »lade dem være.«

»Forvent at de bliver fordrevet. Alene fordi de er på udkig efter et højere sted. Lad dem være, ind til vandet trækker sig tilbage,« skriver politiet på Twitter.

Her har politiet også uploadet tre billeder, der viser alligatorer, som har indtaget steder, hvor de normalt ikke færdes. En af alligatorerne ligger på en veranda, en anden har gemt sig under en bil, og en tredje befinder sig midt på en vej.

Orkanen, der har kurs mod USA, bliver kaldt ‘Harvey’ af amerikanske meteorologer. De advarer om, at der i løbet af weekenden kan falde mellem 300 og 750 millimeter regn i Texas, og vindstyrken kan nå helt op på 55 meter i sekundet.

Der er frygt for, at Harvey ender som en såkaldt kategori 3-orkan. Sidst USA var ramt af lige så hårdt uvejr, var i 2005, da orkanen Katrina ødelagde store dele af New Orleans.