____simple_html_dom__voku__html_wrapper____>____simple_html_dom__voku__html_wrapper____>Det har været et mysterium i fire år: Hvordan Gareth Williams, der arbejdede med at knække koder for den britiske efterretningstjeneste MI6, endte død i en sportstaske.

Sagen blev lukket som et tragisk uforklarligt dødsfald. Politiet i London konkluderede, at det teoretisk set var muligt, at Gareth Williams havde været i stand til at krybe nøgen ned i en sportstaske i sit badekar, lyne den og låse den med en hængelås. Låsen sad udenpå tasken, og nøglen blev fundet inde i tasken. Her blev han fundet død 23. august 2010.

Men nu træder en pensioneret efterforskningsleder frem og siger, at han er overbevist om, at Gareth Williams blev dræbt. Det skriver Daily Mail.

Colin Sutton var den ledende efterforsker på gerningsstedet, da Gareth Williams blev fundet død efter at have været fraværende fra sit arbejde i MI6 i en uge.

Han er overbevist om, at MI6-agenten var offer for 'den perfekte forbrydelse'.

Sutton bemærkede, at lejligheden var ualmindeligt varm. Og hans teori er, at radiatorerne var skruet op på maks for at få liget til at rådne hurtigere.

Hvis den dræbte var blevet forgiftet, kunne kemikalierne på den måde også være fordampet, inden politiet fik mulighed for at lave en toksikologisk prøve. Det kunne især være svært at spore, hvis der var blevet brugt en usædvanlig form for gift.

Efterforskeren hæfter sig også ved, at der gik påfaldende længe fra, at agenten blev meldt savnet til, at han blev fundet i sin lejlighed. Det bestyrker teorierne, der har hængt i luften lige siden 2010, om at nogen, måske efterretningstjenesten selv, har forsøgt at dække over, hvad der egentlig skete med Gareth Williams.

- Jeg er stadig overbevist om, at der var blevet ryddet op i lejligheden efter hans død. Det kan have været af hensynet til nationens sikkerhed eller noget mere dystert. Hvis det er tilfældet, kan det være det perfekte mord, siger tidligere chefkriminalinspektør Colin Sutton.

Utallige spørgsmål er stadig ubesvarede. F.eks.:
  • Hvorfor gik der en hel uge, før Gareth Williams' chefer i MI6 slog alarm?
  • Eksperter har ikke kunnet identificere 10-15 dna-spor i den dødes lejlighed.
  • Politiet har heller ikke kunnet forklare, hvordan Williams skulle være i stand til at låse sig selv inde i en taske uden at efterlade dna på hængelåsen eller fingeraftryk på badekarret. Derimod var der to dna-spor fra et andet menneske på tasken.

Colin Sutton har afgivet forklaring til en retsmedicinsk undersøgelse, der også konkluderer, at MI6-agenten sandsynligvis blev dræbt. Stik modsat den konklusion, som Scotland Yard tidligere er kommet frem til.

Scotland Yard har erkendt, at efterforskningen har været mangelfuld, og at der efter tre år stadig er så mange huller i sagen, at det er umuligt at fastslå med sikkerhed, hvad der skete. Af alle tynde bud på hændelsesforløbet holder man altså fast i forklaringen om, at Gareth Williams selv låste sig nøgen ind i en sportstaske i sit badekar og blev kvalt af iltmangel.

Politiet mener ikke, at der er grundlag for at genåbne sagen.