I et brev hævder en tidligere mistænkt i sagen om Madeleine McCann, at han ved, hvem der stod bag den lille piges forsvinden. Flere ting sår dog tvivl om oplysningernes ægthed.

Det er britiske The Sun som i en stort opslået artikel i dag fortæller om nye spor i den såkaldte Maddie-sag.

I 2007 forsvandt den dengang tre-årige Madeleine McCann fra en lejlighed i portugisiske Praida da Luz, hvor hun var på ferie med sine forældre og søskende.

Teorierne om hendes skæbne har været utallige og nu er endnu et - omend tvivlsomt - punkt føjet til listen. Ifølge The Sun er det en tidligere mistænkt i sagen - en pædofil brite, som i april døde af halskræft - som i et brev til sin søn har kastet nyt lys over sagen.

I brevet skriver den afdøde Raymond Hewlett angiveligt, at Maddie blev nøje udvalgt og bortført af en sigøjnerbande med speciale i at kidnappe børn til velhavende par, som selv er ude af stand til at opnå adoption.

Oplysningerne skulle ifølge avisen stemme overens med, at flere mistænkelige personer blev set tage billeder af børn i Praida da Luz på Algarvekysten bare få dage inden, Maddie forsvandt.

Afdøde Raymond Hewlett var selv mistænkt i sagen, ligesom han gentagne gange blev dømt for pædofili. På tidspunktet for Maddies forsvinden levede Hewlett en nomadetilværelse i Portugal.

- Han sagde, at det var en rigtig god sigøjnerven, som han kendte i Portugal, en dag blev fuld og havde fortalt, at han som medlem af en bande, stjal Maddie efter bestilling, siger Raymond Hewletts søn, Wayne, til The Sun.

Som nævnt er de nye oplysninger i sagen af tvivlsom karakter. Raymond Hewlett har tidligere afgivet falske forklaringer til politiet om, hvilken bil han kørte rundt i på gerningstidspunktet. Samtidig fortalte han, at han slet ikke befandt sig i Praida da Luz, da Maddie forsvandt - oplysninger der siden også er sat alvorlige spørgsmålstegn ved.

Endelig er Raymond Hewletts søn ude af stand til at fremvise det brev, hvor hans far 'afslører', hvem der stjal Maddie. Sønnen kunne nemlig ikke foirdrage sin far, og brændte derfor brevet, som i øvrigt blev overbragt til ham af en "mystisk mand".

- At have et brev fra en person, jeg har hadet i så lang tid, var ikke til at holde ud. Jeg kunne ikke klare det, siger sønnen til The Sun.