Chokerende filmoptagelse af Schettinos skandaleopførsel på kommandobroen, er blevet offentliggjort.

Det skriver Sky News.

Her ser offentligheden for første gang, hvad der bliver sagt i de afgørende minutter efter krydstogtskibet Costa Concordia stødte på grund ved øen Giglio ud for Toscanas kyst d. 13. januar.

Men det vigtigste er det, der ikke bliver sagt. 

For selvom besætningen har luret katastrofen rundt om hjørnet, så gør 52-årige Francesco Schettino intet for evakuere skibet. Ulykken har indtil videre kostet 17 livet og 15 meldes savnet.På et tidspunkt undervejs hører man en officer, der febrilsk råber kaptajnen op. Schettino taler i telefon 
 
- Kaptajn, passagererne er begyndt at mande redningsbådene på egen hånd, hvorpå den tøvende kaptajn svarer med det, der kan tolkes som ligegyldighed i stemmen:

- Jaja, ok. Fint nok. Fint nok, lyder det fra en fraværende Schettino, der kan identificeres i det røde nødlys i mørket, viser optagelsen.   

Det iskolde havvand har på det tidspunkt fosset ind i det store skib med 4000 mennesker ombord i omkring 45 minutter, skriver Sky News.   

Der skulle komme til at gå yderligere 15 minutter før Schettino giver ordre om at evakuere skibet. Optagelsen har fået myndighederne til at stille spørgsmålstegn ved, hvorfor Schettino overhovedet skulle ringe til Costa Cruises i det afgørende øjeblik, hvor 4000 menneskers liv var i hans hænder.

Eks-kaptajn Francesco Schettino bliver efterforsket for adskillige tilfælde af manddrab, forårsage skibsbrud og for at forlade skibet, imens passagererne stadig var ombord.

Se videoen her (link til Sky News' hjemmeside)