Et uopklaret drab på en ung mand i USA er blevet genstand for en vilde spekulationer og politiske konspirationsteorier.

Sidste sommer blev en ung mand skudt ned på åben gade i Washington. En tidlig søndag morgen var han på vej hjem fra byen, da han blev skudt ned og dræbt af en ukendt gerningsmand.

Alt tyder på, at den 27-årige Seth Rich blev et tilfældig offer for et rovmord. At han - på tragisk vis - befandt sig på det forkerte sted på det forkerte tidspunkt.

Men for konspirationsteoretikerne ser scenariet anderledes ud. Stærkt højreorienterede kræfter i USA har gennem længere tid hævdet, at mordet på Seth Rich havde forbindelse til Hillary Clintons valgkamp.

Teorien er, at Seth Rich, som arbejdede som organisator hos det demokratiske parti i Washington, lækkede fortrolige oplysninger om Demokraterne til russerne, og at mordet på ham var et cover up.

Den 27-årige Seth Rich blev skudt og dræbt i juli 2016. Han arbejdede for Demokraterne. Siden er hans død blevet kædet sammen med afsløringer fra Hillary Clintons kampagne.
Den 27-årige Seth Rich blev skudt og dræbt i juli 2016. Han arbejdede for Demokraterne. Siden er hans død blevet kædet sammen med afsløringer fra Hillary Clintons kampagne. Foto: Facebook
Vis mere

Spekulationerne går på, at Rich på sin computer skulle have haft materiale, der afslørede, at det var ham, der kontaktede Wikileaks og fortalte, at Demokraternes ledelse favoriserede Clinton frem for Bernie Sanders i kapløbet om at blive nomineret til partiets præsidentkandidat.

På de sociale medier florerer den ene vilde teori efter den anden, og den republikanske tv-station FOX News har viderebragt flere af de udokumenterede rygter.

Men nu har Seth Richs familie fået nok.

Avisen Washington Post bragte torsdag en gribende appel fra Seth Richs forældre, Mary og Joel Rich, hvor de bønfalder medierne og andre om lade deres søn for fred og lade være med at politisere deres søns død.

»Forestil jer, at du lever i et mareridt, som du ikke kan vågne fra. Forestil dig, at du hver eneste dag bliver nødt til at erkende, at de søn er blevet myrdet. Forestil dig, at du ikke har noget svar - at ingen er blevet holdt ansvarlig, og at der kun er få spor af gerningsmanden eller -mændene,« skriver de og fortsætter:

»Forestil dig, at du hver dag, når telefonen ringer, håber, at det er politiet, som ringer for at fortælle dig, at der er et gennembrud i sagen. Og forestil dig så, at hvert opkald i stedet kommer fra en reporter, der spørger dig, hvad du tænker om den serie af løgne og konspirationsteorier om hans død. Det er det mareridt vores familie gennemlever hver dag.«

Nu har FOX News - ifølge The Guardian - valgt at tække historien tilbage, og værten Sean Hannity, som har bragt flere indslag om historien siger, at han vil afstå fra at dække sagen yderligere.

I en udtalelse tirsdag understreger tv-stationen, at historien om Seth Rich ikke 'blev underkastet den høje grad af redaktionel kontrol, som vi kræver af al vores journalistik.'