Sydafrikas tidligere præsident Nelson Mandela er ankommet til Soccer City i Johannesburg for at overvære finalen i VM i fodbold. Det oplyser nyhedsbureauet dpa.

Mandela blev ifølge Ritzau modtaget af øredøvende jubel, da han ankom til stadionet. Den 91-årige Mandela havde en afgørende rolle i at sikre, at VM-værtskabet blev tildelt Sydafrika.

Med sin ankomst trodser den efterhånden 91-årige Mandela dermed den sorg han blev påført for en måned siden, da hans oldebarn mistede livet i et tragisk trafikuheld. Af samme årsag meldte Nelson Mandela afbud til åbningsceremonien, der fandt sted dagen efter ulykken.

Tidligere søndag fortalte Mandelas barnebarn, Mandla Mandela, hvordan det internationale fodboldforbund FIFA, forsøgte at presse Sydafrikas ikon til at møde op til finalen i Johannesburg. Ganske kort efter erklærede samme barnebarn, at Mandela ville gøre alt for at møde op til finalen mellem Holland og Spanien.

- Han vil hvile sig og forsøge at få noget energi til i aften. Han ønsker at tage hen til stadion. Men vi ved, at med den alder han har, så han kan ændre holdning senere. Men han har udtrykt ønske om at komme til stadionet, hilse på tilskuerne og så tage hjem igen, sagde Mandla Mandela til nyhedsbureauet Reuters.

Kendte i hobetal

Nelson Mandela er dog langt fra den eneste prominente deltager ved den gigantiske sportsbegivenhed. Sydafrikas præsident Jacob Zuma vil selvfølgelig være på plads ligesom Zimbabwes Robert Mugabe skal til finalebrag. Samtidig vil der være repræsentanter fra det spanske kongehus ligesom den hollandske regeringsleder Jan Peter Balkenende har meldt sin ankomst.