En redningshelikopter med tre passagerer er tirsdag styrtet ned i Norge. To af dem er omkommet.

Helikopteren var med en pilot, en redningsmand og en læge på vej til at bistå ved et trafikuheld, men af endnu ukendte årsager styrtede den ved 11-tiden tirsdag formiddag ned ved Sønsterudtunnelen i Hole kommune - godt 35 kilometer fra Oslo.

To af passagerne er omkommet, mens en 51-årig mand er sendt til Ullevål Sygehus med alvorlige skader, skriver Dagbladet.no.

- Det er med stor sorg, vi kan bekræfte, at to af de personer, som var om bord på lægehelikopteren, er omkommet. De pårørende er underrettet, skriver NLA ifølge Dagbladet.no i en pressemeddelelse.

Ramte elkabler

Helikopteren var på vej til en forulykket lastbil. Chaufføren af den er også alvorlig kvæstet, men han er blevet fragtet til et hospital.

Pål Thomassen sad i sin bil 50 meter fra helikopterulykken og beskriver hændelsen såleledes:

- Jeg så helikopteren var på vej ned og højspændingsledningerne rykkede sig. Så kom der en lille røgsky, og så blev helikopteren knust, siger Pål Thomassen til lokalmediet Ringerrikes Blad.

Årsagen til styrtet kendes fortsat ikke.

- Det var en udhvilet besætning. Vi ved, at der har været snevejr, men ikke mere om det. Om de ødelagte elkabler direkte eller indirekte har været involveret i ulykken, ved vi ikke noget om, siger Syver Leivestad fra Norsk Luftambulanse på et pressemøde tirsdag klokken 14.00.

Helikopteren var af samme type som den, der styrtede ned i en pub i Glasgow i november, melder NTB - en såkaldt Eurocopter EC135-T2+. Norsk Luftambulanse vil dog ikke koble de to hændelser sammen.

Samme selskab der skal bruges i Danmark

Helikopteren er ejet af Norsk Luftambulanse, hvilket er det samme selskab, der fra oktober 2014 skal drive de tre danske lægebemandede akuthelikoptere.

Alle Danmarks fem regioner har valgt det norske selskab til at varetage opgaven blandt andet på baggrund af en vurdering af kvalitet, økonomi, driftssikkerhed og ikke mindst flyvesikkerheden, lød det tidligere i en pressemeddelelse.

Artiklen opdateres ...