Oplevede du angrebene i Paris med egne øjne og ører? Kender du nogen, der gjorde? Så send en sms til 1929 eller skriv en mail til 1929@bt.dk.

Den islamistiske terrorbevægelse Islamisk Stat (IS) tager nu angiveligt i en officiel udmelding skylden for terrorangrebene i Paris, som har kostet 128 mennesker livet. Det skriver Reuters.

Deres udmelding er også at finde på både arabisk og fransk, og engelske The Guardian har oversat brudstykker af den, som er skrækindjagende:

Ifølge IS var hensigten med terrorangrebene at vise Frankrig, at landet fortsat er et vigtigt mål for terrorbevægelsen. IS skriver:

»Otte brødre bærende bælter med sprængstoffer og pistoler angreb områder i hjertet af den franske hovedstad, som på forhånd var specielt udvalgte: Stade de France under en kamp mod Tyskland, som imbecile Francois Hollande var mødt op til; The Bataclan (spillestedet, red.), hvor hundrevis af fans var samlet til en pervers fest, samt andre mål i 10., 11. og 18. arondissement.«

»Frankrig, og dem, der følger deres vej, skal vide, at de vil forblive mål for Islamisk Stat.«

Charlie Winter, der forsker i jihadisme, har på Twitter pointeret, at selvom afsenderen er Islamisk Stat, så giver udtalelsen ikke et endegyldigt bevis på, at angrebene var sat i scene af Islamisk Stat, eller om de blot var inspireret af dem.

I udtalelsen står der yderligere om årsagen til, at Frankrig var målet:

»… de har vovet at fornærme vores profet, de har pralet af deres kamp mod Islamisk Stat i Frankrig og har ramt muslimer i Kalifatet med deres fly, hvilket ikke har hjulpet dem på nogen måde i deres ildelugtende gader i Paris. Dette angreb er kun starten på en storm, og det er en advarsel til dem, som har brug for en lærestreg.«

Angrebene startede sent fredag aften, hvor flere franske medier rapporterede om en skudepisode på en restaurant. Herfra udviklede den enkelte skudepisode sig til adskillige attentater seks forskellige steder i den franske hovedstad.

På spillestedet Bataclan, hvor 1.500 mennesker var samlet til en koncert, udspillede der sig i løbet af natten til lørdag et gidseldrama med 60-100 gidsler. Franske styrker stormede stedet for at befri gidslerne, men tre af gerningsmændene valgte da at detonere sprængstof, de havde på sig i bælter. Øjenvidner fra spillestedet Bataclan fortæller at gerningsmændene råbte kampråb mod Frankrigs militære indsats i Syrien.

Ifølge Francois Hollande var angrebet planlagt og organiseret fra udlandet med hjælp fra folk i Frankrig.