Det internationale livsstilsmagasin Monocle er klar med dets årlige rangering af, hvilke af verdens byer der er de bedste at bo i. Og København får en imponerende flot placering.

I magasinets juli/august-udgave findes dets bud på de 25 bedste byer at slå sig ned i. Der bliver blandt andet lagt vægt på kultur, natteliv, hvor mange sprogskoler, der er, og stemningen i byerne.

Magasinet lægger i særlig grad vægt på livskvalitet, og hvad det koster at leve i de enkelte byer.

Kun overgået af Tokyo, Berlin og den østrigske hovedstad Wien placerer København sig på en flot fjerdeplads.

Danmarks hovedstad bliver rost for cykelkulturen, pæne omgivelser og det rene badevand, og så bliver København kaldt ’inspirerende’.

Den flotte placering kommer efter en stime af andre hyldester de seneste år, hvor verden virkelig har fået øjnene op for vores lille skandinaviske land.

Og der bliver ikke kun kigget på København. For bare to måneder siden gav den verdensomspændende rejseguide Lonely Planet Aarhus en andenplads på listen over europæiske byer, du skal se i år. Måneden forinden havde New York Times rejsemagasin Travel + Leisure hyldet den jyske by, der blandt andet blev fremhævet for kulturlivet og den kulinariske scene.

Danmark slår Norden

Sidste år lå den danske hovedstad på en tiendeplads på Monocles liste, og for to år siden, i 2014, blev København af magasinet kåret som verdens bedste by at leve i og indtog altså førstepladsen.

I år må Danmark ’nøjes’ med en fjerdeplads. De tre trin ned ad stigen skyldes højst sandsynligt, at vi har højere priser end mange andre steder i verden, noget Monocle har lagt vægt på i deres udvælgelse af byer.

På listen ligger også to andre nordiske byer. Finske Helsinki kommer ind som nummer 12, mens vores svenske naboer er gået ned af listen med Stockholm som nummer 10. I 2014 kunne de bryste sig af en fjerdeplads, og i 2015 lå de nummer seks. Grunden til nedgangen skyldes ligeledes, at det er dyrt at være i byen.

Intet mindre end fire tyske byer har også fundet vej til listen, med Berlin som den højst placerede på en andenplads.

Du kan se listen her:

1. Tokyo (Japan)

2. Berlin (Tyskland)

3. Wien (Østrig)

4. København (Danmark)

5. München (Tyskland)

6. Melbourne (Australien)

7. Fukuoka (Japan)

8. Sydney (Australien)

9. Kyoto (Japan)

10. Stockholm (Sverige)

11. Vancouver (Canada)

12. Helsinki (Finland)

13. Zürich (Schweiz)

14. Madrid (Spanien)

15. Hamburg (Tyskland)

16. Lissabon (Portugal)

17. Düsseldorf (Tyskland)

18. Hong Kong (Kina)

19. Barcelona (Spanien)

20. Singapore

21. Amsterdam (Holland)

22. Auckland (New Zealand)

23. Honolulu (Hawaii)

24. Portland (USA)

25. Montreal (Canada)