Lyt til artiklen

De har gjort det før, og endnu engang går hackergruppen Anonymous efter en stormagt. Denne gang én af verdens største: USA og den nyindsatte præsident Donald Trump.

På en populær Twitter-konto med forbindelse til Anonymous har gruppen nemlig opfordret til 'boykot og sanktioner' mod USA. I det ligger der, at amerikanerne skal strejke og andre lande skal boykotte amerikanske varer, skriver britiske Metro.

Gruppen opfordrer endda til, at man hacker præsidentens Samsung-telefon ud fra en medfølgende guide. Ligesom de angiveligt har truet med at offentliggøre 'insider viden' omkring Trumps russiske forbindelser.

Anonymous mener, at borgere verden rundt skal gøre modstand mod 'tyranniet', som de betegner Donald Trump og hans planer. Det skal man gøre, fordi Trump ikke kun er farlig for USA, men for hele verden, mener hackergruppen. Ud fra den betragtning, 'at verdensborgerne skal beskytte sig imod galskab, der ikke tager hensyn til internationale love, menneskerettigheder eller almindelig anstændighed.'

I den forbindelse har gruppen udsendt en begrundelse for deres angreb på den amerikanske præsident. Det kan høres i videoen oven over og læses i fuld udgave på Pastebin.

Her står der blandt andet, at:

'Dette er en åben opfordring til at etablere et rejseforbud for amerikanske statsborgere, boykotte amerikanske produkter, afhænde USA eller Trump-relaterede forretningsmæssige interesser og anvende sanktioner mod Trump-regimet og alle dets medarbejdere. Indtil faren fra USA mod resten af verden er løst. Gensidige foranstaltninger skal vedtages mod USA for at udfordre de skamløse aktioner under Trump-regimet. Globale svar må også komme i form af økonomiske sanktioner mod produkter, der er direkte forbundet med Trump-brandet.'

Og ruller man ned over hackergruppens Twitter-konto, er der fyldt med Trump, Trump og hentydning til Trump. Blandt andet nedenstående tweet, hvor der står: 'Nogle gange glemmer regeringer deres plads i verden. Vi forsøger bare at minde dem om det.'

Præsidenten har underskrevet flere såkaldte dekreter, siden han blev indsat som verdens mægtigste mand den 20. januar. De har alle skabt negative røster, men i fredags underskrev Donald Trump et dekret, der forbyder indrejse i USA for statsborgere fra Iran, Syrien, Irak, Libyen, Somalia, Sudan og Yemen, og det gav ramaskrig verden over. Særligt fra adskillige regeringer, som tager direkte afstand fra forbuddene.

Derudover har den markante præsident netop fyret USAs fungerende justitsminister, Sally Yates, fordi hun har afvist at forsvare Trumps indrejseforbud. Det faldt ikke i god jord hos præsidenten, som foruden at sende en fyreseddel, også kalder hendes mangel på sympati for 'forræderi mod kollegerne'.