Den nordkoreanske leder Kim Jong-un har gjort det igen! Ikke nok med at han kunne køre bil som tre-årig og er en fantastisk tegner og komponist - nu har tronfølgeren efter den afdøde Kim Jong-il også besteget Nordkoreas højeste bjerg.

Ifølge Nordkoreas statskontrollerede medier var det en hurtig og veloplagt Kim Jong-un, der lørdag morgen nåede toppen af det 2750 meter høje Mount Paektu.

Det statslige nyhedsbureau KCNA har således udsendt billeder af den 32-årige statsleder på bjergets top, som han endda nåede inden solopgang. Og præstationen bliver ikke mindre af, at han ifølge billederne klarede bjergbestigningen iført en lang herrefrakke samt pæne, glatte festsko.

Læs også:

Kim kigger på ting

På toppen af bjerget skal Kim Jong-un have mødt piloter fra det nordkoreanske forsvar og desuden have erklæret, at den friske spadserertur op ad bjergsiden gav ham 'mere energi end atomvåben'.

Billederne fra KCNA er ikke dateret, og som ved så mange andre af den nordkoreanske diktators udflugter er det umuligt at verificere detajlerne. Nordkorea har dog også tradition for tillægge deres diktator opsigtsvækkende talenter, så bjergbestigerpræstationen i festskoene skal nok tages med et gran salt.

Kim Jong-un overtog lederskabet af Nordkorea i 2011 efter sin far Kim Jong-il, der ifølge de statskontrollerede medier blandt andet var kendt for at have opfundet burgeren og ligge i verdenstoppen i golf.

På toppen af bjerget skal Kim Jong-un have mødt piloter fra det nordkoreanske forsvar og desuden have erklæret, at den friske spaseretur op ad bjergsiden gav ham 'mere energi end atomvåben'. Foto: KCNA
På toppen af bjerget skal Kim Jong-un have mødt piloter fra det nordkoreanske forsvar og desuden have erklæret, at den friske spaseretur op ad bjergsiden gav ham 'mere energi end atomvåben'. Foto: KCNA Foto: KCNA
Vis mere