En vandretur i en amerikansk ørken endte tirsdag tragisk for en lille fransk familie i delstaten New Mexico.

Her drog et ægtepar sammen med deres ni-årige søn af sted i sandbankerne, men kun sønnen vendte tilbage i live.

Heden i den amerikanske ørken kan være ekstrem i sommermånederne. Den 42-årige mand og hans 51-årige hustru bukkede efter alt at dømme under for de høje temperaturer. Det oplyser politiet ifølge Sky News.

Læs også:

»De undervurderede naturens kræfter,« siger politibetjent David Hunter.

Ifølge flere amerikanske medier, heriblandt CNN, vendte moderen om kort inde i ruten, da hun følte sig skidt tilpas. Desværre omkom hun som følge af varme og mangel på vand, inden hun nåede tilbage til bilen.

Faren og den ni-årige dreng fortsatte vandreturen i sandbankerne, men senere besvimmede faderen og døde med sønnen ved sin side.

Heldigvis fandt en lokal parkpatrulje den omkomne mor, der havde et kamera på sig. Her afslørede et foto hendes to familiemedlemmer, og en større eftersøgning blev sat i gang. 45 minutter senere blev faren og sønnen fundet.

»Drengen græd ikke. Men han var dehydreret og selvfølgelig meget rystet,« siger Benny House, sherif i Otero Country, ifølge CNN

Den ni-årige drengs bedstefar fløj torsdag ind fra Frankrig og har nu overtaget forældremyndigheden, skriver den franske avis L'Union, der har talt med bedstefaren.

»Man har taget hans blodprøve, og hans tilstand og sundhed var ikke bekymrende. Han befinder sig i dag på et hotel i Albuquerque sammen med min kone, som er ankommet til stedet efter dramaet,« fortæller Alain Steiner, der er drengens bedstefar.