Lyt til artiklen

Vil du lytte til artiklen?

Køb et Digital Plus-abonnement og lyt med det samme.

Vil du lytte til artiklen?

Køb et Digital Plus-abonnement og lyt med det samme.

22 belgiske skolebørn i 12-års-alderen er omkommet i en busulykke i Schweiz. I alt mistede 28 personer livet, da bussen forulykkede med 52 passagerer, som var på vej hjem fra en skiferie.

Omkring klokken 21.15 tirsdag aften bragede bussen pludselig ind i muren i en motorvejstunnel i Schweiz. Ombord var to skoleklasser fra Flanderen i Belgien. Børnene var sammen med en håndfuld voksne på vej hjem fra en skiferie, da bussen af ukendte årsager forulykkede.

Den belgiske ambassadør i Schweiz, Jan Luykx, er dybt rystet.

- Nu skal vi have kontakt med de pårørende og de berørte myndigheder. Det er en ubeskrivelig tragedie, og det forventes, at familierne kommer til Schweiz i løbet af dagen, fortalte Jan Luykx natten til onsdag.

Bussen havde 52 personer om bord, hvoraf 28 er blevet dræbt - af dem er 22 børn.  Seks voksne omkom. To af dem var bussens chauffører. Yderligere er 24 børn blevet såret i ulykken, som skete i den schweiziske kanton Valais.

SWITZERLAND TUNNEL BUS CRASH x

Det forventes, at de pårørende vil ankomme til området i løbet af onsdag morgen, hvor de vil få krisehjælp af psykologer.

 

Andre læser også