____simple_html_dom__voku__html_wrapper____>____simple_html_dom__voku__html_wrapper____>Vi fik en smagsprøve på varmen herhjemme i Danmark, men også i resten af verden var det en usædvanligt varm maj. Tal fra klimaforskningscenteret NOAA viser, at det var den varmeste maj måned nogensinde målt, skriver Washington Post.

Gennemsnitstemperaturen for havoverfladen lå 1,06 grader Fahrenheit over normalen. Det er det største udsving siden 1880.

Men varme sommerdage og lunt badevand er ikke lutter softice, advarer eksperterne. De høje temperaturer tyder nemlig på, at en ny El Niño er under opbygning. Indtil videre har årene 1998 og 2010 holdt rekorden som de varmeste år, og i begge tilfælde faldt det sammen med en efterfølgende El Niño.El Niño beskrives som en periodisk opvarmning af Stillehavet, som påvirker vejret over store dele af kloden. En meget kraftig El Niño kan give oversvømmelser i Sydamerika, tørke i Afrika, skovbrande i Sydøstasien og Australien, skriver DMI i sin beskrivelse af det tilbagevendende fænomen.

Den sidste store El Niño ramte i 1997 og resulterede i skader for milliarder af dollars, og sandsynligheden for at fænomenet rammer igen i år er stor. Forskere vurderer, at der er 70 procent sandsynlighed for at fænomenet El Niño sætter ind allerede i løbet af sommeren, og 80 procent sandsynlighed for at det rammer i løbet af efteråret.

Klimaforskeren Kevin Trenberth fra det Nationale Center for Atmosfærisk Forskning i USA forudser, at den kommende El Niño kan slå rekorderne fra 1997, og dermed bringe endnu større ødelæggelser verden over. - Jeg tror ikke, vi har set noget som denne før, siger han til magasinet Science.