Den vanvittige snestorm, som har ramt USA, fortsætter med at kræve dødsofre.

Nu er tallet helt oppe på 55 døde, og myndighederne forventer flere dødsfald. Det skriver NBC News.

»Det er en frygtelig situation,« sagde Mark Poloncarz, talsmand for myndighederne i Eire County, som er hårdt ramt af sneen, ifølge CNN.

Tirsdag morgen i USA begyndte temperaturerne at falde pludselig og voldsomt, og flere steder væltede sneen ned.

Det gik så hurtigt, at nogle sneede inde i deres biler, hvor de senere blev fundet døde. Andre forlod deres biler, men omkom mens de forsøgte at finde hjælp.

Stormen har påvirket meget store dele af USA, hvor dødsfald som følge af stormen er registreret i tolv stater, nemlig Colorado, Illinois, Kansas, Kentucky, Michigan, Missouri, Nebraska, New York, Ohio, Oklahoma, Tennessee og  Wisconsin.

En stor del af dødsfaldene fandt sted i Buffalo i staten New York.

Nu er 55 døde i USA efter de voldsomme snestorme
Nu er 55 døde i USA efter de voldsomme snestorme Foto: JASON MURAWSKI JR
Vis mere

Ikke alene væltede snemasserne ned, men temperaturen faldt også rekordhurtigt. I Cheyenne i staten Wyoming oplevede indbyggerne, at temperaturen i sidste uge faldt hele 22 grader på 30 minutter.

Mens koldfronten væltede indover, så faldt temperaturen således fra seks grader celsius til iskolde minus 16 grader celsius.

Der har også mange steder været voldsom vind og fygning, så de i forvejen meget lave temperaturer, føltes betydeligt lavere.

Millioner af amerikanere har været sneet inde i deres hjem julen over.

Lørdag var 1,8 millioner amerikanske hjem uden strøm, men søndag var tallet reduceret til 150.000.

Der er dog lys for enden af tunnelen. Amerikanske vejrtjenester melder om temperaturstigninger til plusgrader fra torsdag og ind i næste uge, samt kraftig regn.