Det går godt for dansk arkitektur. Torsdag har det danske firma Bystrup vundet en prestigefyldt pris om at bygge London Bridge, der skal forbinde de to bydele Nine Elms og Pimlico. Byggeriet af Londons første cykelbro har en værdi på 300 mio. kr.

74 firmaer deltog i konkurrencen - og her vurderede juryen altså, at Bystrup havde leveret det mest overbevisende bud. Danskerne bliver blandt andet rost for, at designet tager højde for, handikappede også skal kunne benytte broen.

»Det var et ekstremt svært valg mellem fire fremragende hold, men i sidste ende følte vi, at Bystrup og deres partnere havde den mest overbevisende løsning,« siger Graham Stirk fra juryen ifølge Sky News.

»Deres strategi er elegant og simpel, og de forsøger at hylde floden og skabe en sand skønhed, som denne bro bør være,« fortsætter han.

Firmaets ejer, Erik Bystrup, jubler over prisen.

»Vi ville skabe en elegant bro, der gav en simpel og lettilgængelig adgang for alle - med minimal påvirkning af omgivelserne. Vi glæder os til at bygge den første fodgænger- og cykelbro over Thames,« siger han.