Foto: Henning Bagger

Den 66-årige danske milliardær Troels Holch Povlsen, som står bag Bestseller-koncernen, er gået ind i kampen for at redde et historisk kvarter i den østlige del af London.

Troels Holch Povlsen tilbyder at matche ethvert tilbud, som investeringsselskabet British Land kommer med for Norton Folgate, som altså er det område, hvor selskabet vil rive historiske ejendommme ned.

Artiklen fortsætter efter billederne

Det er mediet London Evening Standard, der rapporterer om danskerens redningsmission, som kommer i rette øjeblik. For om få dage skal Londons borgmester tage stilling til, hvad der skal ske med området.

Danskeren kommer til undsætning for gruppen Spitalfields Trust, som har kæmpet mod British Lands planer, siden de blev annonceret.

Ifølge direktøren for Spitalfields Trust, Tim Whittaker, bor Troels Holch Povlsen selv i Westminster i London, som ligger nogle kilometer fra Norton Folgate. Men Tim Whittaker siger til Evening Standard, at danskeren er ”interesseret i området”, og at ”han er skrækslagen ved at se London blive flået i småstumper, og at der bliver lavet store områder ud af små, og nu vil han bakke den holdning op med sine penge,” fortæller Tim Whittaker til Evening Standard om sin potentielle redningsmand.

Og lad der ikke herske tvivl om, at Troels Holch Povlsen er i stand til at gøre alvor ud af sine ord. I oktober sidste år købte Bestseller-familien ejendomme i midten af London for 1,7 milliarder kroner og ejer flere ejendomme i forvejen i byen. Den danske milliardær ejer også ejendomme i Skotland, hvor han bare har ekspanderet mere og mere gennem de seneste mange år.

SMS

Hitter på Facebook

Mere fra Få første måned for 9 kr.