Lyt til artiklen

Vil du lytte til artiklen?

Køb et Digital Plus-abonnement og lyt med det samme.

Vil du lytte til artiklen?

Køb et Digital Plus-abonnement og lyt med det samme.

Breivik-offer, Line Nersnæs, fik en stor træsplint gennem hovedet. Torsdag vidnede hun mod massemorderen.

Line Nersnæs er heldig med at være i live.

Den norske kvinde var nær blevet slået ihjel, da en stor træsplint fra en vindueskarm gik gennem hendes hoved.

I dag - torsdag - sad hun i vidneskranken i Tingsretten i Oslo og fortalte om den skæbnesvangre dag og tiden derefter.Line Nersnæs stod den 22. juli sidste år ved sit skrivebord på 11. etage i Justitsministeriet, da Breivik detonerede sin hjemmelavede bombe. 

- Det næste, jeg huskede, var, at jeg var i den anden ende af mit kontor, og at jeg havde forfærdeligt ondt i hovedet, fortalte hun i retten ifølge NRK.no.  

Det lå hende fjernt, at der var tale om et bombeangreb.

Hun opdagede, at hun blødte, men hun var ikke klar over, at hun havde en træsplint gennem hovedet.

- Jeg fik åbnet døren til mit kontor op, det var som en sort/hvid-film, og der var helt stille, fortalte Line Nersnæs. 

Hun fandt sin chef, som var sluppet heldigt fra bombesprængningen. Han fortalte hende, at hun havde en skade i hovedet, og at de skulle finde en ambulance.Sammen fik de kæmpet sig ned via brandtrappen og ud på gaden, og det var her, at det gik op for hende, at der var noget helt galt med hovedet.

- Da jeg satte foden på jorden udenfor, følte jeg, at jeg havde noget, der stak ud af hovedet. Jeg var frygtelig bange, fortalte Line Nersnær i retten.. 

Hun blev efterfølgende bragt til behandling sammen med andre af de tilskadekomne fra den høje bygning i regeringskvarteret i Oslo. 

- Jeg tænkte bare, at jeg havde noget i hovedet som måtte ud. Jeg kunne jo gå og stå, så jeg tænkte, at det ikke kunne være så slemt, husker Line Nersnæs. Lægerne fik fjernet træsplinten og Line Nersnæs blev syet med 27 sting i hovedet.

- Min læge sagde, at jeg har været frygtelig heldig.  
 
I retten blev hun spurgt ind til, hvordan bombesprængningen mentalt har påvirket hende.

- Noget af den grundlæggende tryghed er forsvundet, fortalte Line Nersnær.

Hun fortalte også, at hun var sygemeldt i 10 dage, men at hun efter det tog tilbage for at møde sine kollegaer igen.Otte personer mistede livet ved bombesprængningen i det centrale Oslo i sommers. 
 
 Retssagen mod Breivik begyndte mandag den 16. april og varer ti uger. Det forventes, at der falder dom den 20. juli - altså lige inden årsdagen. Breivik har erkendt de to terrorhandlinger – bombeattentatet i Oslo og massakren på Utøya, hvor 77 mennesker mistede livet, men han mener ikke, han skal straffes. Han har påberåbt sig nødret

Andre læser også