Lyt til artiklen

Vil du lytte til artiklen?

Køb et Digital Plus-abonnement og lyt med det samme.

Vil du lytte til artiklen?

Køb et Digital Plus-abonnement og lyt med det samme.

Et håndtegnet flag med Islamisk Stats logo er fundet hos den 17-årige afghanske asylansøger, der mandag aften angreb togpassagerer. Det skriver BBC.com.

Den 17-årige uledsagede flygtningedreng sårede mindst 19 personer, da han angreb tilfældige togpassagerer med en økse i Wurzburg i den tyske delstat Bayern.

Kilder i Bayern indenrigsministerium fortalte mandag aften til ZDF, at der kunne være tale om et islamisk motiveret angreb. Den 17-årige angrebsmand råbte ifølge samme 'Allahu Akba', 'Gud er stor', da han udførte sine angreb. Mandag aften ville ingen dog bekræfte, at angrebet havde en islamistisk baggrund.

Teorien om, at der skulle være et islamistisk motiv bag angrebet får ny næring med oplysningen om, at der på drengens værelse blev fundet et med Islamisk Stats logo.

Mandag aften kædede Bayern inderigsminister da også sammen med angrebet i Nice i sidste uge. Her kørte en 31-årig mand ind i en stor folkemængde på promenaden i den franske kystby med en lastbil og dræbte 84 personer.

»Det er velkendt, at den slags handlinger altid bliver fremprovokeret af lignende angreb,« siger Joackim Herrmann ifølge Süddeutsche Zeitung om mandagens angreb i Tyskland.

Efter angrebet flygtede gerningsmanden fra toget, men han blev efter en politijagt skudt og dræbt af politiet.

Den 17-årige flygtningedreng fra Afghanistan levede på grund af sin unge alder hos en tysk plejefamilie i byen Ochsenfurt. Ifølge Süddeutsche Zeitung flyttede han ind hos sin plejefamilie for blot to uger siden. Det er på hans værelse hos familien, at det håndtegnede flag med Islamisk Stats logo er fundet.

Drengens identitet er endnu ikke blevet offentliggjort.


Foto: KAI PFAFFENBACH
Vis mere

Foto: Karl-Josef Hildenbrand
Vis mere

Foto: Karl-Josef Hildenbrand
Vis mere

Foto: KAI PFAFFENBACH
Vis mere

 

 

 

Andre læser også