»Susie, du er gået fra forstanden.«

Sådan lød reaktionen fra venner og familie, da 30-årige Susie Moore for to år siden valgte at forlade sit velbetalte job som salgsdirektør i New York for at satse ét hundrede procent på sin neben-gesjæft.

Over tre millioner danske kroner i årsløn sagde hun farvel til.

I en artikel på news.com forklarer den engelskfødte forfatter, hvorfor hun valgte at satse på sit bijob, selvom det var risikabelt. Det var angiveligt dét, der skulle til for at rykke den sideløbende karriere som ’business-coach’ og forfatter op til næste skridt.

Udover muligheden for at være sin egen ’chef’ betød karriereskiftet, at Susie Moore kunne dyrke sin passion – og oven i købet tjene penge på den.

Succesen kom dog ikke væltende af sig selv. Hun brugte først en hel del interessetimer på at opbygge en fornuftig kundekreds sideløbende med sit fuldtidsarbejde som salgsdirektør.

Halvandet år efter tog hun chancen og sagde sit velbetalte job op.

Økonomisk sikkerhed

For mange er det fastlønnede job formentlig et spørgsmål om økonomisk sikkerhed, men ifølge Susie Moore kan man ikke vide sig sikker på noget længere. Ikke engang fastansættelser.

Hun mener, at især den teknologiske udvikling har haft stor betydning for, at mange jobs med tiden er blevet udfaset.

For Susie Moore var det derfor blot et spørgsmål om tid, før hendes lukrative job ville blive overflødigt, forklarer hun:

»De 500.000 dollars, jeg tjente, bestod af tre ting: en grundløn (den mindste del), aktiekurser og bonusser. Er det tilstrækkeligt at sige, at jeg kunne have tjent mere, at jeg kunne have tjent mindre, eller at jeg kunne være blevet fyret i de kommende år. Og tro mig, ledelsen var på udkig efter billigere alternativer,« skriver hun i artiklen.

Grib drømmen

Når Susie Moore rådgiver klienter, hører hun ofte folk undskylde sig med, at de ’ikke har tid’ til at starte en sidevirksomhed. Men alle mennesker har 24 timer i døgnet, forklarer Susie Moore, der finder undskyldningen decideret ”larmende”:

»Khaled Hosseini skrev bestselleren ’Drageløberen’, mens han arbejdede fuld tid på et hospital. Og Michael Burry forfulgte sin hobby som investor mellem vagter på Stanford Hospital (…). Senere forlod han lægeverdenen for at forfølge sin ægte passion og tjente flere hundrede millioner,« skriver hun.

Selv skrev hun bogen ’What If It Doesn’t work Out?’ (Hvad hvis det ikke lykkes, red.) og har i dag stor succes med at rådgive virksomheder med at forfølge deres mål, ligesom hun også driver en blog og skriver for blandt andre The Huffington Post, Marie Claire og MindBodyGreen.

Susie Moore understreger dog vigtigheden af, at man først undersøger, om ’drømmen’ er rentabel på den lange bane, før man sætter sine sparepenge til:

»Jeg opfordrer altid mine klienter til at lede efter måder at tjene penge på, før de bruger så meget som en cent. Det er iværksætteri i sin reneste forstand,« skriver hun.