18-årige Emma Martinovic overlevede Anders Breiviks dødshærgen på Utøya. Det gjorde ni af hendes bedste venner ikke.

Hun har oprettet en blog på internettet, hvor hun skriver om sine oplevelser på øen. Det seneste blogindlæg er skrevet sent onsdag nat, hvor hun siger farvel til de ni venner, der blev skudt og dræbt af Anders Breivik.

Hun så flere unge mennesker blive skudt i vandet, da hun selv prøvede at svømme væk fra Anders Breiviks kugleregn.

- Før jeg skal 'sove', så ønsker jeg bare, at I alle sammen beder en bøn eller tænder et lys for alle dem, som er omkommet og for dem, der stadig er savnet, skriver hun på bloggen.

Se billederne: Her er tragediens ofre

Dem mindes vi i dag

- Jeg har lavet en kollage med dem, jeg kendte. Jeg ønsker at tage mig tid til at skrive lidt om hver enkelte person.Bano Abobakar Rashid, 18 år: "Jeg fortryder, at vi ikke snakkede sammen så meget, som vi burde. Men jeg glemmer aldrig, da du først kom til mig på min første AUF-tur og sagde, at du ville lære mig bedre at kende. Du var en virkelig dygtig politiker, og du var en sol. En glæde som kun sendte glæde ud. Du var unik. Så nydelig."Gizem Dogan, 17 år: "Jeg har aldrig mødt nogen, som har så meget energi som dig. Et så stort smil og en så stor glæde. Du var som en Duracell-kanin - du hoppede rundt og spredte så meget godt. Vi havde så meget tilfælles både i politikken og i privatlivet. Jeg kommer aldrig til at glemme alt det, du har lært mig. Og alle vores stunder sammen. Du er og bliver på en planet helt for dig selv, flotte du."Håvard Vederhus, 21 år: "Den mest godhjertede dreng. Din latter lyder hele tiden i mine øre, når jeg ser på billeder af dig. Jeg vil aldrig vores samtaler og tid sammen. Jeg vil aldrig glemme alt det arbejde, du har lagt for dagen - og jeg lover, at intet vil falde bort. Du er et stort bevis på, at ungdommen er fremtiden."Ismail Haji Ahmed, 19 år: "Hvad skal jeg sige? Du skabte altid liv. Du skabte så meget glæde og latter omkring dig. Du var vellidt af alle, og du var en inspiration for mange. Du havde så meget talent - du var fantastisk. Simpelthen."Syvert Knudsen, 17 år: "Det er ærgerligt, at vi ikke kendte hinanden før, men det var en stor glæde for mig, da du meldte dig ind i politikken. Du var så engageret og flink. Jeg lovede dig, at Utøya skulle blive dit bedste minde. At du ville blive meget klogere på de ting, du gerne ville. Du gav mig bare et kram og sagde - 'Tak for at du er så god en leder'. Du var en, der hele tiden smilte. Og du var så glad for musik. Din musik skal fortsætte med at spille sammen med dit minde."Tore Eikeland, 21 år: "Jeg føler mig beæret over at have kendt dig. Jeg vil aldrig glemme dine kommentarer, dine blikke og vores minder sammen. I din politik var du helt fantastisk, stor og flink. Du vidste altid, hvad du snakkede om og hvorfor - og det var umuligt at vinde en diskussion over dig. Du vidste altid, hvad du skulle sige og hvor du skulle være. Du er en af grundene til, at jeg fortsætter i politik. Jeg skal sammen med flere andre AUF'ere bære den politik, du stod for, videre. Og vi vil gøre dig stolt. Præcis som du gjorde os stolt. Du var og forbliver en helt."Torjus Jakobsen Blattmann, 17 år: "Din tankegang var så utrolig. Du fik alle omkring dig til at tænke, og du havde altid så meget paratviden. Du var den, der ruskede mig i armen, når jeg begyndte at stresse. Du havde altid meninger, der var stærke både politikken og uden for den. Der var intet ondt i dig, og jeg er glad for, at vi lærte hinanden at kende. Du har givet mig store minder på meget kort tid."


Hanne Kristine Fridtun, 19 år: "Vi var på vores eget hold sammen. Vi havde hemmelige kodeord, som ingen forstod. Jeg vil aldrig glemme din nydelige latter. Du var så dygtig til politik. Du var støttende og god. Du ønskede ingen noget ondt - dit hjerte var lavet af guld. Jeg er heldig at have mødt dig."

Mona: "Første gang, vi snakkede sammen, var det om kærlighed. Vi havde begge oplevet det samme, og vi åbnede os over for hinanden som om, vi havde kendt hinanden i flere år. Vi havde altid en god kontakt og ingen kunne have det sjovt lige som dig og mig. Dit nydelige smil og din sang gav mig kuldegysninger ned ad ryggen. Jeg er så glad for dig. Du skulle bare vide."