Corona har allerede fyldt utroligt meget under Australian Open.

Foruden Djokovic-sagaen, der vist taler for sig selv, er nogle spillere begyndt at teste positiv, hvilket bekymrer turneringsarrangørerne 'down under'. Onsdag kom det blandt andet frem, at den franske tennisspiller Ugo Humbert havde afleveret en positiv test.

Ifølge den tyske verdensstjerne Alexander Zverev er det ikke overraskende med en positiv coronatest. Faktisk tror han, at der er flere spillere, der render rundt med corona. Coronaprotokollerne er voldsomt mangelfulde, mener han.

»Vi kan gå ud og spise, vi kan faktisk gøre, som vi vil, så selvfølgelig vil flere blive smittet,« siger han i sit prematch pressemøde inden torsdagens kamp mod moldoviske Radu Albot.

»Jeg tror, at en del spillere var smittet, allerede da de ankom her. Og jeg tror, at en del spillere har det nu,« lyder det fra tyskeren.

Allerede inden turneringen var en anden tennisspiller ude at ytre sin bekymring over den lemfældige tilgang til coronasituationen. Nemlig den australske spiller Bernard Tomic, der også deltog i kvalifikationen.

Skæbnen ville det, at Tomic blev smittet med corona få dage efter, han var ude at proklamere sin bekymring.

»Vi bliver ikke testet. Hvis vi blev det, ville der givetvis blive fundet flere smittede, end det er tilfældet nu,« lyder det bekymrende fra Zverev.

Foto: DAVE HUNT
Vis mere

Han forsøger dog selv at passe på for at undgå en positiv test.

»Jeg har ikke været andre steder end på hotellet og på banen, så jeg har på en måde lavet min egen boble, simpelthen fordi jeg ikke vil tage chancer. Jeg vil give mig selv de bedste muligheder for at gøre det godt her.«

Oplysningerne kan virke noget overraskende med tanke på Australiens generelle tilgang til coronasituationen gennem hele pandemien. Her er landet blevet anset som et af de mest strikse lande i hele verdenen.

På trods af det, er smittetrykket lige nu forholdsvist højt i den australske by Melbourne, hvor Australian Open foregår.

Andre læser også