Den spanske tennisspiller Rafael Nadal ser ikke sig selv som værende blandt favoritterne til at erobre Australian Open-trofæet.

Verdensranglistens nummer tre er stadig ved at komme sig oven på den blindtarmsoperation, han fik foretaget i slutningen af 2014, og han døjer stadig en smule med rygproblemer.

»Jeg regner ikke mig selv blandt favoritterne her. Det gjorde jeg sidste år, men i år er en anden historie. Jeg ville lyve, hvis jeg sagde, at jeg følte mig klar til at vinde turneringen på nuværende tidspunkt,« sagde Nadal på et pressemøde forud for turneringen, der begynder mandag.

Ud over rygproblemer og genoptræningen efter sin operation henviste Nadal til den begrænsede mængde kamperfaring på hardcourt, underlaget ved Australian Open, det er blevet etableret inden for det seneste år. Siden marts sidste år har Nadal således kun spillet otte turneringskampe på hardcourt.

Spanieren lægger ud med et opgør mod russiske Mikhail Youzhny. En modstander, der før har voldt Nadal store problemer. Skulle Nadal gå videre er vejen dog banet for en plads i kvartfinalen for Nadal, hvis han holder sin seedning.

Og Nadal indrømmede da også, at hans syn på chancerne i Australian Open kan ændres undervejs i turneringen.

- Jeg har måske et andet syn på mine chancer, hvis jeg sidder her til pressekonference om en uge. Hvis jeg vinder nogle kampe, kan jeg få mere rytme i spillet og få større selvtillid, lød det fra Nadal.

Rafael Nadal nåede sidste år til finalen i Australian Open, hvor det dog blev til et nederlag til Stanislas Wawrinka