Vi finder god brugervenligheden, mange features og masser af fart i denne netværksharddisk. Med AS-202TE er det lykkedes Asustor at lave en hurtig og brugervenlig netværksharddisk til hjemmet eller det lille kontor.

Asustor gør meget for at gøre det nemt for brugerne at arbejde med deres NAS. Det lykkedes langt hen ad vejen rigtig godt med deres eget system, men når det gælder tredjeparts apps, er brugervenligheden ikke altid god nok.

En rigtig hurtiglæser

En af de vigtigste features, hvis man bruger sin NAS meget, er læse-/og skrivehastigheden. Den er virkelig god, selv om vi med vores hjemme setup ikke når op på Asustors egne læse- og skrivehastigheder på henholdsvis 101 MB/s læsehastighed og 70 MB/s skrivehastighed. Når producenterne tester sker det også under optimale forhold.  Vi rammer i stedet læsehastigheder på 68 MB/s i gennemsnit. Skrivehastigheden svinger og ender på et gennemsnit på 64 MB/s. Det er virkelig flot, for vi har testet denne NAS hjemme i stuen, hvor der også er mobiler, computere og fladskærme på netværket. Det er jo sådan de fleste vil opleve deres NAS. Skrive- og læsehastighed bliver påvirket af setup, filstørrelse, mængden af filer og så hvad der ellers er af trafik på netværket. Der er ingen tvivl om, at Asustor hører til en af de hurtigere, så med det rigtige setup, kan filoverførsler gå meget stærkt.

Fine specs og god ydelse

Asustor AS-202TE er en two-bay NAS med plads til to harddiske på op til 6TB hver. Den har en Intel Atom dual-core 1,2GHz processor og 1 GB RAM, hvilket er nok til at klare de nødvendige opgaver som at afspille HD film eller fungere som mailserver. Når den kommer på arbejde, brummer den ind imellem, men det sker sjældent. Asustor har udstyret denne NAS med en HDMI port, så man kan tilslutte den direkte til fladskærmen. Det fungerer fint, og der medfølger endda en fjernbetjening, så man kan styre navigation og afspilning uden brug af computer. Her kan man styre sin XBMC, browse indhold på sin NAS, gå på YouTube eller på nettet med Chrome-browseren. Det er nemt og overskueligt sat op, så her er brugervenligheden virkelig god. Denne NAS har også to USB 2.0 og to USB 3.0 porte til at tilslutte eksterne harddiske eller eventuelt en mus og et tastatur, hvis man vil browse på nettet. Det virker, men går ikke superhurtigt, så der vil en man nok foretrække at bruge en tablet eller sin computer til at browse rundt.

Savner bedre app-beskrivelser

En af de ting, der bliver en smule rodet, er de tredjeparts apps, der ligger i Asustors App Center. Der ligger ca. 140 apps, hvilket er rigeligt for de fleste, men de bliver bare ikke særlig godt præsenteret. Nogle kender man i forvejen. Det kan for eksempel være iTunes Server, DropBox, Chrome browser, Google Drive og WordPress. Men der er også en række apps, vi aldrig har hørt om før, og her kunne vi godt have tænkt os en lidt mere uddybende beskrivelse af, hvad de enkelte apps skal bruges til. Der står nemlig ikke ret meget i den liste, som møder os i brugerfladen. Hos enkelte apps står der bare navnet, og at der er tale om et program. Det er ikke ligefrem informativt. Man kan dog få en mere uddybende beskrivelse, når man klikker sig ind på hver enkelt app, men heller ikke her, er informationerne altid lige udførlige. Vi vil vove den påstand, at nogle beskrivelser er så tynde, at vi faktisk ikke bliver et hak klogere af at læse dem. Så her halter brugervenligheden noget.

God til hjemmet eller det lille kontor

De mange apps betyder til gengæld, at denne NAS kan rigtig mange ting og kan tilpasses til en masse forskellige formål. Man kan styre mail, hjemmeside, oprette fotoalbums, bruge den som medieafspiller og underholdningscentral og mange andre ting. Brugervenligheden er god, men generelt er brugervenligheden i netværksharddiske ikke på niveau med resten af vores teknologi, og selv om Asustor gør det bedre end de fleste, gælder det også her. Asustor fungerer med Windows, Apple Time Machine eller Linux, så hvis man har brug for at klare backup eller mindre server-løsninger til hjemmet eller det lille kontor, så er Asustor et rigtigt godt sted at starte.

Læs flere nyheder og anmeldelser om teknologi og forbrugerelektronik her.

Asustor AS-202TE

+ God læsehastighed
+ Brugervenlig
+ Godt udvalg af apps
+ HDMI port

- App beskrivelser
- Kan høres ved belastning

Karakter: 8/10
Pris: 1.749 kr.
Se dagsprisen hos Pricerunner.