Lyt til artiklen

Vil du lytte til artiklen?

Køb et Digital Plus-abonnement og lyt med det samme.

Vil du lytte til artiklen?

Køb et Digital Plus-abonnement og lyt med det samme.

Én af Facebooks suverænt mest populære funktioner - like-knappen - kan se frem til konkurrence. Det siger Facebooks øverste chef, Mark Zuckerberg.

Under en offentlig "spørgsmål og svar"-seance fortalte Mark Zuckerberg, at Facebook kraftigt overvejer at give sine brugere flere muligheder for hurtigt at kommunikere uden ord ved hjælp af forskellige knapper. Men en decideret omvendt like-knap, en "dislike-knap" bliver det formentlig ikke. Det skriver International Business Times.

Zuckerberg mener ikke, at det er særligt »socialt værdifuldt« med et system, hvor man kan stemme om, hvorvidt noget er godt eller skidt - et system, der eksempelvis findes på videoplatformen Youtube.

Men hvor man i dag kan komme i lidt af et dilemma med like-knappen, når nogen deler noget trist på Facebook - som eksempelvis et dødsfald - vil Facebook muligvis i fremtiden træde til med hjælp og indføre eksempelvis en "sympati-knap".

»Det, som jeg synes, kunne være meget værdifuldt, er flere muligheder for at udtrykke følelser end bare 'at like' noget. Der er ting i folks liv, som er triste eller tragiske, og dem har folk ikke lyst til 'at like'. Vi har igennem længere tid nu snakket om, hvordan folk kan udtrykke en bredere palette af følelser - som for eksempel også overraskelse,« sagde Mark Zuckerberg ved "spørgsmål og svar"-seancen.

Men han understregede også, at processen med at etablere flere "følelses-knapper" ikke vil blive forhastet.