Det er nu, du skal i gang, hvis du vil nå at stramme kroppen op inden sommerens fester. Uanset om det er dit eget eller andres – er et bryllup en god motivation

Endelig er foråret på vej. For mange er det tid til at indrømme, at efteråret og vinteren ikke har været fuld af løbeture, cykelture og anden fysisk træning.

Måske har du været lidt for glad for den slags mad, der sætter sig på sidebenene og lårene.

For mange er fakta, at spejlet og vægten fortæller om en krop, der trænger til en forårstrimning og et vægttab.

Motivation

Er spejlet eller vægten ikke nok til at motivere dig til at komme i gang med den fysiske træning, må du hente motivationen et andet sted. Hvorfor ikke sætte dig et mål for din træning?

Jeg bruger selv motionsløb som motivation til at komme tilbage i form, men store begivenheder i livet kan også være en god motivation til at gennemføre en livsstilsændring.

Hvad kan være større end et sommerbryllup? Er der ét tidspunkt i livet, hvor kvinder gerne vil være tage sig godt ud, er det på deres bryllupsdag.

Men hvem siger, at motivationen er forbeholdt brud og gom, den kan sagtens trækkes til også at gælde gæsterne. Selv brugte jeg – og mine tætte veninder – mit bryllup i 2017 som motivation til at komme i løbeskoene og ned i fitness-centeret.

Stå skarpt til festen

En trimning og et vægttab tager minimum to måneder eller længere, hvis du vil nå i mål uden at blive energiforladt og træt. Kroppen skal vænne sig til de nye betingelser, og det gælder både muskler, sener og hormoner.

Det er ikke ideelt at tabe mere end 500 gram om ugen, så er dit mål et vægttab på fire kg, skal du i gang to måneder før din store fest.

Taber du dig hurtigere, vil du ikke have overskud til samtidig at gå på arbejde og planlægge bryllup. Desuden vil din krop gå i forsvarsposition og modarbejde vægttabet.

Den bedste måde at trimme kroppen på, er at kombinere kredsløbstræning og styrketræning.

Kredsløbstræning er godt for hjerte og det centrale kredsløb og er, på grund af det øgede kalorieforbrug, en medvirkende faktor til et stabilt vægttab.

Styrketræningen gør ikke kun kroppen stærkere og mere funktionel i hverdagen, men medvirker også til at stramme op de rigtige steder.