»Vi døde med støvlerne på.«

Han kunne gå på Limfjorden efter to kampe og to sejre, men søndag gik den ikke længere for Lars Friis som AaB-træner, der så sit AaB-hold tabe 0-1 til FCK.

Foran over 10.000 tilskuere i Aalborg var der dog masser af positivt at tage med for den tidligere Viborg-træner, selvom FCK i kampens slutfase havde flest chancer.

»Jeg synes stadig vi gør alt hvad vi kan. Men vi løb tør for kræfter og fik færre perioder med bolden,« lød Lars Friis' egen analyse. Han ville ikke høre tale om at tumulten over et manglende frispark til Jacob Rinne ved FCKs mål og en endnu engang provokerende FCK-målmand, tog AaB'ernes fokus.

FC Københavns målmand Kamil Grabara kunne tage 3 point med til København - men det var ikke derfor målmanden var i fokus søndag aften. Foto: Henning Bagger

»Fokus er der, men vi mister kræfter, jo længere kampen bliver. Vi er satme tæt på.«

»Vi får lukket ned for den bedst spillende 6'er i Superligaen i øjeblikket i første halvleg,« siger Lars Friis med henvisning til Rasmus Falk.

Efter 3-0-sejren mod Brøndby før landsholdspausen fulgte hjemmeholdet ellers trop med en dominerende første halvleg mod de københavnske guldfavoritter.

AaB-træneren kigger dog indad, når han vurderer hvad der gik galt. Kampens slutfase blev for meget FCKs, mente AaB-træneren, der blandt andet kastede Rasmus Thelander frem i angrebet.

»Vi er så, så trætte af det her,« sagde Lars Friis efter 0-1-nederlaget til FCK. Foto: Henning Bagger

»Vi tænkte: 'Nu er vi nødt til at gå all-in' og det får vi ikke sat ordentligt op – det lægger på mig,« siger Friis, der dog så tegningerne til sit projekt især i første halvleg.

»Det du vil se, er at når første mand går, så går tredje-fjerde og femte manden også. Du ser en Milan Makaric, som også er blevet udskældt – det er jo helt vanvittigt det arbejde og de bolde, han er med til at erobre i første halvleg specielt,« slutter Lars Friis sin serbiske angriber.