TV 2 SPORT skriver, at Lyngby Boldklub udbetaler løn til spillerne senere i dag fredag. Dermed undgår klubben en konkurs.

BT kunne tidligere fredag fortælle om, at spillerne bliver samlet på et møde i eftermiddag, og på det møde ventes det, at redningsplanen vil blive fremlagt for spillerne.

Ifølge BTs oplysninger har spillertruppen fået positivt tilsagn omkring, at den lokale investorgruppe under ledelse af tidligere Lyngby-sportschef Birger Jørgensen skulle have fundet penge og udbetaler løn i dag.

Men der er fortsat skepsis, og som en kilde udtrykker, tror spillerne først for alvor på det, når de ser pengene tikke ind på kontoen.

Spillerne har ikke fået udbetalt deres seneste løn, men har efter råd fra blandt andre Spillerforeningen indvilget i at forlænge fristen til ledelsen frem til i dag til at finde en løsning for den konkurstruede klub.

I toppen af artiklen kan du se highlights fra Lyngbys 1-5-nederlag til FC København.

Den lokale investorgruppe, der har arbejdet på en økonomisk redningsplan for den økonomisk hårdtplagede Superligaklub, har ifølge BTs oplysninger planer om at samle spillertruppen klokken 15 i dag for at orientere dem om situationen.

»Jeg kan ikke sige andet lige nu, end at der arbejdes hårdt på at skaffe den fornødne kapital, og der er fortsat optimisme,« sagde investorgruppens advokat, Lars Borring, til BT her til morgen. Om TV 2 SPORTS' historie, om at klubben er reddet, siger han til BT på mail:

»Jeg ved ikke, hvor de har det fra. Jeg kan ikke sige så meget - bortset fra at vi stadig er optimister.«

Ifølge BTs oplysninger blev et møde her til morgen mellem ledelsen, investorgruppen og spillerne udskudt til klokken 15, da investorgruppen ønskede at finde flere millioner for at gøre redningsprojektet endnu mere holdbart.

Det flugter fint med den udmelding, som advokat Lars Borring kom med til TV 2 Sport i aftes:

»Vi har for så vidt nok til, at vi kunne redde klubben lige her og nu, men vi er nødt til at se på en mere langsigtet løsning, så spillerne ikke kun får løn i én måned, men også får resten af sæsonen ud. Og så vi har god tid til at planlægge, hvordan klubben bliver en fornuftig forretning. Derfor mangler vi lige nu de sidste fire-fem-seks millioner kroner, og vi arbejder ret hårdt på at skaffe dem,« sagde Lars Borring til TV 2 Sport torsdag aften, hvor der også var forhandlinger.

Til BT har Lyngbys Boldklubs ejer, Torben Jensen, fortalt, hvor mange penge, der mangler, for at klubben kan videre foråret ud.

»Alle har fået oplyst den samme pris og det samme kapitalbehov – der skal indskydes 10.000.000 kontant her og nu samt min. yderligere 5.000.000 inden 30. juni 2018 samt yderligere 5-10.000.000 yderligere inden 30. juni 2019 – afhængigt af en ny ejers ambitionsniveau,« oplyser Torben Jensen.

Foruden den omtalte lokale investorkreds omkring Birger Jørgensen har navnet på den engelske fodboldklub Aston Villa også floreret hos de kilder, BT har talt med i ugens løb. Det skulle således være Aston Villa, som ifølge BTs oplysninger skulle have sat fredag som en mulig deadline i forhandlingerne med Lyngby.

Og så sent som i går, torsdag, gav Aston Villa, ifølge BTs oplysninger, økonomien og mulighederne i Lyngby et måske afgørende gennemsyn. Men det er de lokale rigmænd, der skal samle de første millioner til en såkaldt mellemfinansiering, der skal sikre overlevelse på kort sigt.

Også en unavngiven Premier League-klub skulle være i spil til at overtage Lyngby Boldklub.

Torsdag kom det frem, at Lyngby Boldklubs kamp i Superligaen mod Brøndby IF på søndag bliver afviklet hjemme på Lyngby Stadion.