Lyt til artiklen

Vil du lytte til artiklen?

Køb et Digital Plus-abonnement og lyt med det samme.

Vil du lytte til artiklen?

Køb et Digital Plus-abonnement og lyt med det samme.

Ingen hvid røg endnu. Men der arbejdes fortsat på højtryk i kulisserne på at redde konkurstruede Lyngby Boldklub.

Sådan lyder meldingen her til morgen fra kilder omkring klubben.

Den lokale investorgruppe, der har arbejdet på en økonomisk redningsplan for den økonomisk hårdtplagede Superligaklub, har ifølge BTs oplysninger planer om at samle spillertruppen 'senere i dag' for at orientere dem om situationen.

Et møde, der kan blive afgørende for klubbens fremtid. Det møde finder ifølge Ritzau sted klokken 15. Ritzau meddeler også, at spillerne har holdt et internt møde her til formiddag.

Den lokale investorgruppe omkring den netop afskedigede sportschef Birger Jørgensen har hele ugen spøgt som en af flere mulige redningsfolk, og ligner lige nu et godt bud på en løsning for klubben.

Fodboldspiller Michael Lumb (3) og cheftræner Thomas Nørgaard ankommer til træning, da spillerne fra Lyngby Boldklub træner efter superligaklubben ikke nåede fristen for at betale spillerne midnat tirsdag, onsdag den 7. februar 2018. Foto: Ritzau Scanpix/Philip Davali
Fodboldspiller Michael Lumb (3) og cheftræner Thomas Nørgaard ankommer til træning, da spillerne fra Lyngby Boldklub træner efter superligaklubben ikke nåede fristen for at betale spillerne midnat tirsdag, onsdag den 7. februar 2018. Foto: Ritzau Scanpix/Philip Davali Foto: Philip Davali
Vis mere

Se indslag om Lyngby Boldklubs unge cheftræner, Thomas Nørgaard, som overtog styringen i efteråret i videoen over artiklen

»Jeg kan ikke sige andet lige nu, end at der arbejdes hårdt på at skaffe den fornødne kapital, og der er fortsat optimisme,« siger investorgruppens advokat, Lars Borring, til BT her til morgen, som også fortæller, at der er ’løbende dialog’ mellem kredsen og truppen.

I går fortalte advokaten til TV 2 Sport, at de er tæt på at nå i mål med en redningsplan.

»Vi har for så vidt nok til, at vi kunne redde klubben lige her og nu, men vi er nødt til at se på en mere langsigtet løsning, så spillerne ikke kun får løn i én måned, men også får resten af sæsonen ud. Og så vi har god tid til at planlægge, hvordan klubben bliver en fornuftig forretning. Derfor mangler vi lige nu de sidste fire-fem-seks millioner kroner, og vi arbejder ret hårdt på at skaffe dem,« sagde Lars Borring til TV 2 Sport torsdag aften, hvor der også var forhandlinger.

Fredag har i en uges tid været den skæringsdato, som spillerne og Spillerforeningen tidligere valgte at give Lyngby Boldklub til at finde en investor, der kan sikre klubbens fremtid.

Den beslutning blev tidligere i denne uge truffet, fordi især én investorgruppe havde udset sig fredag som sidste dag for at lande forhandlingerne med den konkurstruede danske fodboldklub. BT har været i kontakt med flere kilder, der er i berøring med situationen i Lyngby. Det var spillerrepræsentanter, kommunen og klubfolk.

Meldingerne om situationen har været få, men to parter går igen: Den omtalte lokale investorkreds omkring Birger Jørgensen og navnet på den engelske fodboldklub Aston Villa. Det skulle således være Aston Villa, som ifølge BTs oplysninger skulle have sat fredag som en mulig deadline i forhandlingerne med Lyngby.

Og så sent som i går, torsdag, gav Aston Villa, ifølge BTs oplysninger, økonomien og mulighederne i Lyngby et måske afgørende gennemsyn. Men det er de lokale rigmænd, der skal samle de første millioner til en såkaldt mellemfinansiering, der skal sikre overlevelse på kort sigt.

Også en unavngiven Premier League-klub skulle være i spil til at overtage Lyngby Boldklub.

Torsdag kom det frem, at Lyngby Boldklubs kamp i Superligaen mod Brøndby IF på søndag bliver afviklet hjemme på Lyngby Stadion.

 

Andre læser også