Konkurstruede Lyngby har mistet fire af klubbens bedste spillere, og det ærgrer klubejer Torben Jensen.

»På nuværende tidspunkt har vi modtaget fire kontraktophævelser, hvilket vi naturligvis må tage til efterretning, og vi ønsker de pågældende spillere held og lykke fremover samt tak for indsatsen for Lyngby Boldklub samt vores store ærgrelse og skuffelse over denne situation, hvor vi må sige farvel til så spændende spillere. Det gør ondt,« siger Torben Jensen i en sms-besked.

Lyngby har ikke udbeltalt løn for januar måned. Fredag i sidste uge kom Spillerforeningen med et påkrav, der betød, at spillerne forlangte at få deres løn inden tre hverdage - dvs. senest tirsdag kl. 23.59. Dette krav kunne Lyngby ikke imødekomme, fordi klubben ikke havde pengene.

Spillerforeningen opfordrede efterfølgende sine medlemmer til at afvente situationen indtil fredag, da Lyngby har flere interesserede købere. Men onsdag har indtil videre fire spillere valgt at opsige kontrakten p.g.a. den manglende lønudbetaling. Det er Mikkel Rygaard, Bror Blume, Casper Højer Nielsen - som ifølge stiften.dk skifter til AGF med øjeblikkelig virkning - samt svenske Simon Strand, der ifølge flere medier skifter til Dalkurd, som står over for sin debutsæson i den bedste svenske liga.

LÆS OGSÅ: Overraskende hjælp på vej: Superliga-konkurrent kan huse Lyngby-Brøndby

Men arbejdet for at redde Lyngby går videre, forsikrer Torben Jensen.

»Der er stadig dialog/ forhandlinger med flere potentielle købergrupper  Alle henvendelser, vi har modtaget omkring et køb af aktieposten i Lyngby Boldklub, er blevet kontaktet. Alle har fået tilbudt de samme informationer og forløb, herunder har vi naturligvis været klar til at møde alle. Der findes ingen købergrupper som ikke er blevet overset eller ikke er blevet inviteret til dialog,« skriver Torben Jensen.

Han understreger, at der er kommet mange henvendelser, og det er han glad for, fordi det viser, at der er en stor interesse omkring klubben.

»Alle har fået oplyst den samme pris og det samme kapitalbehov – der skal indskydes 10.000.000 kontant her og nu samt min. yderligere 5.000.000 inden 30. juni 2018 samt yderligere 5-10.000.000 yderligere inden 30. juni 2019 – afhængigt af en ny ejers ambitionsniveau,« skriver Torben Jensen.

Overtagelsen af Hellerup Finans' aktiepost i klubben er til gengæld meget billigt til salg. Det afgørende er altså, om en investor er parat med de 20 millioner, som det vil kræve at køre klubben videre.

»Det ved alle de nuværende potentielle købere, som alle stadig er interesserede, og der er drøftelser med alle omkring, hvordan et køb kan tilrettelægges. De tilbageværende er nu to klubber fra England (en fra Premier League og en fra Championship), en investorgruppe, som har fokus på fast ejendomsmulighederne, samt en gruppe af lokale kræfter, der sammen med kræfter i klubben kæmper for at få etableret en købergruppe, der kan overtage aktieposten og kapitalisere klubben,« skriver Torben Jensen og fortsætter:

»Vi afventer nu alle de potentielle køberes tilbagemeldinger, og alle købergrupper er opmærksomme på, at vi har fået en håndsrækning fra spillerrådet og spillerforeningen og derved lidt arbejdsro til fredag, hvor der senest skal foreligge en løsning. På nuværende tidspunkt er situationen spændt til bristepunktet, og alle arbejder på højtryk for at nå en løsning og derved sikre klubbens fremtid.«

LÆS OGSÅ: Lyngby-profil midt i krisetiden: Lige nu står vi skulder ved skulder

 

 

Andre læser også