Lyngby Boldklub bekræfter fredag eftermiddag, at superligaklubben har udbetalt løn til spillerne og undgået en truende konkurs.

Det er den lokale investorgruppe omkring tidligere sportschef Birger Jørgensen, som har arbejdet på en økonomisk redningsplan for den økonomisk hårdtplagede Superligaklub i den senest uge, som har skaffet de fornødne midler.

Investorgruppen har her fredag eftermiddag samlet spillertruppen for at orientere spillerne om situationen.

»Klubben er reddet, og vi skulle gerne få løn i dag. Vi er alle sammen lettede, glade og positive. For engangs skyld i lang tid kan vi koncentrere os om det, der foregår på banen. Det er glædeligt,« siger Lyngby Boldklub-backen Michael Lumb om redningsaktionen, som er klar, så spillerne kan få den løn, de har til gode, og at klubben kan drives videre resten af sæsonen.

Foruden den omtalte lokale investorkreds omkring Birger Jørgensen har navnet på den engelske fodboldklub Aston Villa også floreret hos de kilder, BT har talt med i ugens løb. Det skulle således være Aston Villa, som ifølge BTs oplysninger skulle have sat fredag som en mulig deadline i forhandlingerne med Lyngby.

Og så sent som i går, torsdag, gav Aston Villa, ifølge BTs oplysninger, økonomien og mulighederne i Lyngby et måske afgørende gennemsyn. Men det er de lokale rigmænd, der har samlet de første millioner til en såkaldt mellemfinansiering, der skal sikre overlevelse på kort sigt.

Aston Villa er ifølge BTs oplsyninger fortsat på banen til at overtage klubben,og blev også nævnt på mødet.

Torsdag kom det frem, at Lyngby Boldklubs kamp i Superligaen mod Brøndby IF på søndag bliver afviklet hjemme på Lyngby Stadion.