Lyt til artiklen
FC Københavns ledere og spillere sad tirsdag aften og skævede utålmodigt til UEFAs hjemmeside. Fodboldforbundet havde lovet at tage stilling til, om det danske hold skal tvinges ud på en mareridtstur til det østlige Ukraine for at møde Dnipro Dnipropetrovsk i kvalifikationen til Champions League.  

- Vi forventer, at der vil komme en afgørelse i dag (tirsdag, red.), fordi der står i UEFAs regler, at vi skal have besked en uge før kampen. Men hvis kampen skal spilles den 30., så har de købt sig en dag mere. Så hvis ikke vi får noget at vide i aften (tirsdag aften, red.) er det eneste, vi kan tolke på det, at kampen skal spilles den 30., siger FC Københavns presse- og kommunikationschef, Christian Wolny, da BT fangede ham tirsdag aften.

Københavnernes bekymringer bunder selvfølgelig i den ustabile situation i Ukraine, hvor et passagerfly på vej fra Amsterdam til Kuala Lumpur torsdag blev skudt ned med et missil. Samtlige 298 passagerer mistede livet.

Ender det med, at UEFA tvinger FCK til Ukraine, kan det danske hold ende med at stå med en logistisk udfordring. For det kan vise sig svært at finde et selskab, der vil flyve til det østlige Ukraine.

Det danske luftfartsselskab Danish Air Transport (DAT), der ofte flyver fodboldklubber til kampe rundt i verden, vil eksempelvis ikke løbe den risiko, der ligger i at flyve til Dnipropetrovsk,

- Vi har netop booket en charter for en fodboldklub, der skal til Kiev, men her er der ingen problemer. Men det østlige Ukraine er absolut 'no go' i øjeblikket, da ingen forsikringsselskaber vil kunne dække vores flyvning, siger DATs administrerende direktør Jesper Rungholm til rejsesitet check-in.dk.

Og DATs udmelding har en vis vægt, idet selskabet har stor erfaring i at flyve til krigszoner og igennem en årrække har gennemført flyvninger af danske soldater til Camp Bastion i Afghanistan.

I FC København er man først og fremmest på udkig efter et svar fra UEFA, så det sportslige igen kan komme i fokus.

 - Vi håber på en hurtig afklaring, og vi har brug for en hurtig afklaring. Det har vi fortalt UEFA flere gange. Både i forhold til det sportslige og det menneskelige i det her.

- Jeg er sikker på, at det er en rigtig god klub, vi skal møde, det er der slet ikke nogen grund til ikke at tro. Og vi er også sikre på, at de kommer fra en dejlig by, men vi er bare nødt til at forholde os til det, de relevante instanser siger om det her. For vi har ikke på nogen måde råd til ikke at være sikre på det, vi laver, lyder det fra Christian Wolny.