AGF håbede til det sidste, men det står helt klart, at aarhusianerne mister Bror Blume. Det blev allerede meldt ud torsdag.

Den 29-årige midtbanespiller har kontraktudløb denne sommer, og aftalen bliver ikke forlænget. Det gør den ikke, fordi Blume har valgt at prøve sig af i udlandet.

Bror Blume skifter ifølge B.T.s oplysninger til østrigsk fodbold, hvor han fremover skal tørne ud for WSG Tirol. Her har Bror Blume fået en to-årig aftale, og dermed er det altså farvel til Superligaen for denne gang.

Det er en aftale, der har ligget og luret i et stykke tid, men Blume har nu truffet sin beslutning, og inden længe skal han en tur til Østrig for at få de sidste detaljer på plads, så han officielt kan blive præsenteret i den østrigske klub. Torsdag sagde han farvel til spillerne i AGF på Fredensvang, skrev Århus Stiftstidende, og nu venter altså en tur til udlandet.

Foto: Mads Claus Rasmussen
Vis mere

WSG Tirol er for den meget opmærksommme danske fodboldfan nok bedst kendt for at have en dansk topscorer løbende på en lejekontrakt. Nikolai Baden Frederiksen noterede sig for 18 mål i 31 kampe i en sæson, hvor WSG Tirol var med i mesterskabsslutspillet og endte som nummer seks.

Bror Blume kommer til tyroler-klubben på en permanent kontrakt modsat landsmanden, og Blume er dermed færdig i AGF efter næsten tre år i klubben. Sportschef Stig Inge Bjørnebye udtalte ellers efter den sidste kamp i sæsonen, at Blume ville være god at beholde for kontinuiteten, men midtbanemanden har prioriteret en udlandstur i stedet.

Det betyder, at AGF må sige farvel til endnu en mand, der fik mange kampe fra start i Superligaen. Casper Højer er skiftet til Sparta Prag, og lejesvendene Kamil Grabara og Kevin Diks ser også ud til at være fortid i klubben.

Til gengæld er målmand Jesper Hansen hentet til fra FC Midtjylland, mens også Oliver Lund kommer til fra OB.