Lyt til artiklen

Brøndby ramte plet, da de i sommer handlede hurtigt og hentede finske Teemu Pukki efter salget af Simon Makienok til Palermo.

Søndag aften var Pukki atter målhelten, da han med sin femte scoring i Superligaen sendte Brøndby op på tredjepladsen.

Cv’et viste klubber som Sevilla, Schalke og Celtic, men det var ingen garanti for succes i Superligaen. For i Skotland slog Teemu Pukki aldrig til, og Celtic sendte ham i overskudslageret. Det kom Brøndby til gode, da de i slutningen af august forhandlede en lejeaftale og ikke mindst købsoption på plads med de skotske mestre.

Skotske pressekilder med gode kontakter i Celtic-toppen fortæller, at Teemu Pukkis samlede købssum vil lande på en million pund (ca. 9,5 mio. kr.).

Ifølge kilderne har Brøndby allerede betalt over en tredjedel af summen for at leje Teemu Pukki i hele denne sæson. Så det handler givetvis om et beløb omkring de 5-6 mio. kr., Brøndby skal have yderligere op af lommen for at få Pukki på en permanent aftale.

I så fald en god handel for Brøndby, da Celtic i 2013 hentede Pukki for 19 mio. kr. i Schalke.

Noget tyder på, at man i Celtic også forventer, at Teemu Pukki skifter til Brøndby.

- Vi diskuterer aldrig transferpriser i pressen. Men det er kun glædeligt for os, at Teemu har gjort det godt i Brøndby. Det er en god basis for en aftale, siger Celtic-direktør, Peter Lawell, via Glasgow-holdets kommunikationsafdeling.

Brøndbys sportsdirektør, Per Rud, erkender, at man kan hente Teemu Pukki for en gunstig sum.

- Den slags aftaler er naturligvis dybt fortrolige. Men jeg kan sige så meget, at timingen var helt rigtig, da vi tog kontakten til Celtic. Normalt var han en spiller uden for vores økonomiske rækkevidde, men han var havnet i overskud, og det gjorde det realistisk for os. Men vi kunne ikke gøre det uden at både Celtic og Teemu havde bidraget, siger Per Rud.

I forhandlingerne med Celtic trak Brøndbys sportsdirektør også på erfaringerne med Kenneth Zohore, der var alt for dyr at købe fri af Fiorentina.

- Havde vi allerede ved kontraktindgåelsen ment, at købsprisen på Teemu var urealistisk høj, så havde vi ikke gjort det. Så meget har vi lært af Zohore-sagen, forklarer Per Rud.

Men i Brøndby har man ikke ekstraordinært travlt med at veksle lejeaftalen til en permanent aftale, som givetvis vil være på fire år for 24-årige Teemu Pukki.

- Der er ikke noget tidspres. Det er ikke en særlig vanskelig sag, fordi alt er aftalt. Så vi tager den tid, vi har behov for. Men selvfølgelig ser det lovende ud i forhold til den måde han er startet på, siger Per Rud.

Teemu Pukkis agent, Teemu Turunen, siger til bt.dk:

- Det har været vigtigt for ham at få fast spilletid efter en del sæsoner på bænken, og det får han i Brøndby. Så han er rigtig glad for modtagelsen i Brøndby.