Efter en fodboldkarriere af de helt store har David Beckham i over 10 år været ambassadør for FN's børnefond Unicef. Hans arbejde med velgørenhed har brandet ham som en sand filantrop, men en lægkage af fodboldstjernens e-mail har vist, at han angiveligt er langt mere optaget af at blive slået til ridder. Nu svarer han igen på anklagerne om hans ufine motiver.

Det skriver flere internationale medier, blandt andet det britiske medie The Independent.

Fodboldens pendant til WikiLeaks, Football Leaks, har lækket en række af David Beckhams private e-mail skrevet til blandt andre PR-agenten Simon Oliveira. Heraf fremgår det, at David Beckham tilsyneladende er voldsomt optaget af at blive slået til ridder, mere end han går op i hjælpearbejdet.

Får han et ridderkors og bliver adlet af den engelske dronning Elizabeth II, skal han fremover skal tituleres Sir David Beckham. Flere andre fra fodboldens verden har opnået samme prestigefyldte titel, blandt andre hans tidligere chef i Manchester United, manager Sir Alex Ferguson.

I 2003 og fik David Beckham titlen OBE - Order of the British Empire - men det er angiveligt ikke nok for fodboldstjernen. Da han i 2013 blev forbigået af komiteen, tog han det ikke så pænt. I hvert fald fremgår det af de lækkede e-mails, at han skrev 'Unappreciative cunts!' svarende til noget a la 'Utaknemmelige svin!' som svar.

På samme måde har han ifølge lækagen takket nej til flere opgaver med begrundelsen 'Medmindre det er et ridderskab, så fuck off'.

Lørdag forsvarer fodboldspilleren sig og afviser, at de lækkede e-mails viser, hans sande motiv for at engagere sig i velgørenhedsarbejde.

»Denne historie er baseret på forældet materiale, der er taget ud af kontekst fra hacket og manipulerede private e-mails. Det giver med forsæt et upræcist billede,« siger en talsmand for David Beckham til mediet Page Six.

Også Unicef har meldt sig på banen og bakker ham op.

»David Beckham og Unicef har gennem 15 år haft et stærkt samarbejde. Fonden har samlet millioner af pund og hjulpet millioner af børn i nød verden over. David og Unicef er oprigtigt stolte af, hvad de har og vil fortsætte med at opnå sammen og er vil gerne lade fakta tale for sig selv,« skriver Unicef på deres hjemmeside, hvor de mange projekter, David Beckham har været involveret i, også bliver oplistet.