Log ind på BT PLUS og læs hele artikelpakken om EM-heltene ...

29 kr. per måned - 1. måned er gratis (UDEN BINDING)


Det var vildt at se den begejstring, der var over os, og mærke den betydning, det havde skabt for lille Danmark. Men det medførte også det største antiklimaks, for dagen før havde man festet og hygget sig – det var lidt uvirkeligt, det hele,« fortæller Claus Christiansen.

På 24 timer gik holdet fra den ene yderlighed til den anden.

»Det var et kæmpe antiklimaks, da vi var færdige på Rådhuspladsen. Jeg boede lige ved Nørreport Station sammen med Erik Larsen, og jeg husker bare, at der havde været flere hundrede tusinde, men da jeg tog en taxa hjem, var der fuldstændig stille i lejligheden.«

Claus Christiansen vidste godt, at han ikke skulle beskæftige sig med fodbold i hele sit liv.

»Selvom vi alle sammen er fodboldspillere, så er vi også vidt forskelligt strikket sammen i forhold til, hvordan vi er som mennesker. Jeg begyndte at få et behov for at få andre input end fodbold og spilsystemer og valgte så at læse på handelsskolen,« forklarer han.

I dag ejer han en Intersport i Espergærde.

»Jeg tror, sejren ændrede på den grundopfattelse, der var af mig. Jeg blev defineret ud fra den triumf, der berørte så mange danskere. Min egen selvopfattelse ændrede sig også, for det var ret skelsættende,« fortæller han.

På turen ind over Danmark i flyvemaskinen fik de danske spillere sig noget af en luftvelkomst:

»Vi var på vej hjem og fløj ind over Danmark, og der var to jagerfly, som nærmest lå ude på vingerne af vores fly – det var en anderledes oplevelse. Den kære Flemming Povlsen var dog ikke så begejstret for at flyve, så han havde svært ved at se det morsomme,« griner Claus Christiansen. sisb@bt.dk