Lyt til artiklen

Vil du lytte til artiklen?

Køb et Digital Plus-abonnement og lyt med det samme.

Vil du lytte til artiklen?

Køb et Digital Plus-abonnement og lyt med det samme.

Det ser ikke godt ud for den amerikanske præsident Joe Biden.

I hvert fald ikke hvis man tager et kig på de såkaldte 'approval ratings', som er tilfredshedsmålinger af, hvorvidt vælgerne mener, præsidenten håndterer embedet.

Joe Bidens seneste målinger fra maj viser nemlig, at kun 39 % af amerikanerne godkender hans præstation som præsident.

Det betyder, at målingerne er faldet til det laveste punkt under hele Joe Bidens præsidentperiode, skriver AP.

Det er særligt økonomien og spørgsmålet om, hvorvidt USA bevæger sig i den rigtige retning, som amerikanerne er utilfredse med.

Kun 2 ud af 10 amerikanere mener nemlig, at økonomien er god. Det er et fald fra april, hvor tallet lå på 3 ud af 10.

Herudover fremgår det, at kun 33 procent i Joe Bidens parti mener, at landet er på vej i den rigtige retning. Det er ligeledes et fald på 49 procent.

Overordnet afspejler resultaterne altså en følelse af irritation på flere punkter. Men mest problematisk er præsidentens håndtering af økonomien. Noget, som den 29-årige Milan Ramsey, kan nikke genkendende til.

Hun påpeger nemlig over for mediet, at hun er frustreret over, at Joe Biden hverken har implementeret ambitiøse planer for at rette op på sundhedsvæsenet eller klimaet.

»Jeg ved ikke, hvor meget værre det kan blive. Jeg tror, ​​han er træt – og jeg bebrejder ham ikke, jeg ville også være træt i hans alder med den karriere, han har haft,« lyder det fra den 29-årige demokrat i Santa Monica, Californien.

En lignende melding kommer da også fra Gerry Toranzo, der er republikaner og sygeplejerske i Chicago.

»Hans politik ødelægger økonomien,« siger han.

Målingerne er foretaget på baggrund af svar fra 1.172 amerikanskere i perioden 12-16 maj. Undersøgelsen er udført af AP-NORC.

Andre læser også