En 63-årig kvinde blev ved 22-tiden lørdag aften dræbt i en tragisk brandulykke på Hvalpsund Familie Camping i Nordjylland.

Kvinden omkom i flammerne, da der gik ild i en campingvogn, hvor hun opholdt sig.

Den 63-årige kvinde, der var fra Viborg, døde øjeblikkeligt. Hendes mand er nu indlagt på hospitalet og behandles blandt andet for chok.

Ejeren af campingpladsen, Peter Johansen, er rystet dagen derpå. Han har siden lørdag aften brugt tiden på at få ro på de andre gæster på campingpladsen, der naturligvis også er mærket af dødsbranden.

Flere måtte evakueres, da ilden spredte sig til et par nærtliggende campingvogne og nogle træer.

Peter Johansen, der bor med sin hustru på campingpladsen, sad og nød aftenkaffen med fjernsynet tændt, da de pludselig hørte larm tæt på. En larm, der normalt ikke lægger lydtæppe til campingpladsen.

»Jeg havde lige lukket receptionen ned og spist aftensmad. Min kone og jeg sad og så fjernsyn, inden vi skulle i seng. Vi hørte en masse larm og en fremmed lyd ude fra pladsen, og vi undrede os over, hvad det var,« siger Peter Johansen til B.T., uden at ville uddybe, hvad han konkret hørte.

Da Peter Johansen nåede campingvognen, der stod i flammer, kunne han hurtigt konstatere, at der ikke var noget at gøre.

Gæster havde allerede ringet til brandvæsenet, og patruljevogne var også på vej.

Søndag har Peter Johansen og hans hustru snakket det hele igennem, og chokket har endnu ikke lagt sig. Han kendte den 63-årige kvinde og hendes mand, der var fastliggere på campingpladsen.

»Man har det ikke særlig godt, når sådan en ulykke får en så tragisk udgang. Vi har brugt søndagen på at tage hånd om de andre gæster og støtte op om dem, der har haft brug for det. Det gik simpelthen så stærkt, og campingvognen var væk i løbet af kort tid. Det er rystende,« siger Peter Johansen.

Brandstedet er søndag blevet undersøgt af efterforskere, brandteknikere og en retslæge. Nordjyllands Politi forventer at vide mere om brandårsagen mandag eftermiddag.