Onsdag blev den norske skatteliste for 2020 offentliggjort, og her viser det sig, at der er en helt bestemt royal, der har haft sig et rigtig godt år økonomisk.

Og det er prinsesse Märtha Louise.

Det skriver Dagbladet, som har fået indsigt i den netop offentliggjorte liste, hvor en stor del af den norske befolknings anslåede indtægt og formue bliver udregnet ud fra deres skattebetaling i løbet af året.

Det er dog ikke alle royale, der vises på listen, da visse personer, såsom kong Harald, dronning Sonja og kronprins Haakon, ikke er skattepligtige og dermed er udeladt.

Prinsesse Martha Louise med sin kontroversielle mand, Shaman Durek Verrett.
Prinsesse Martha Louise med sin kontroversielle mand, Shaman Durek Verrett. Foto: Carina Johansen
Vis mere

Prinsesse Märtha Louise er altså ikke udeladt fra listen, og derfor kan man se, at hun tilsyneladende har tjent kassen sidste år.

I hvert fald lyder hendes anslåede formue på hele 16,7 millioner norske kroner, hvilket er en gigantisk stigning i forhold til 2019, hvor hendes formue lød på et rundt nul.

I 2019 tjente prinsessen blot 733.000 norske kroner, hvor hun i 2020 havde en kraftig stigning, således at hendes indtægt sidste år lød på hele 4,4 millioner.

Ud over prinsesse Märtha Louise er kong Haralds storesøster, prinsesse Astrid, og kronprinsesse Mette-Marits søn, Marius Borg, på listen.

Arkivfoto af prinsesse Martha Louise med sin i dag afdøde eksmand, Ari Behn.
Arkivfoto af prinsesse Martha Louise med sin i dag afdøde eksmand, Ari Behn. Foto: JONATHAN NACKSTRAND
Vis mere

Sidstnævnte tjente – ifølge skattelisten – 71.000 norske kroner i 2019 og havde ligesom prinsesse Märtha Louise en formue på nul kroner.

Den nye liste viser dog, at den 24-årige prins formåede at hæve sin indtægt en smule sidste år. I hvert fald står der, at han i 2020 tjente 124.000 kroner.

Prinsesse Astrids indtægt har derimod været mere stabil.

Ifølge Dagbladet ligger hendes formue stadig på 33 millioner norske kroner, hvilket den også gjorde i 2019.