En storsmilende prins Daniel på Karolinska hopsital efter hans kone, kronprinsesse Victoria, havde født den 2. marts.
En storsmilende prins Daniel på Karolinska hopsital efter hans kone, kronprinsesse Victoria, havde født den 2. marts. Foto: HENRIK MONTGOMERY / TT

Den svenske kronprinsesse Victoria har født en dreng.

Det fortæller kronprinsessens mand, en storsmilende prins Daniel, på et pressemøde på Karolinska hospital i Solna, nord for Stockholm.

Alt gik godt under fødslen, fortæller han og kan desuden fortælle, at det er en velskabt lille prins.

Han kom til verden kl. 20:28, 52 centimeter lang og med en kampvægt på 3655 gram, oplyser en tydeligt lykkelig far, som tilføjer, han selv fik æren af at klippe navlestregen.

»Alle er naturligvis henrykte. Vi er utroligt glade og taknemmelige for, at det er gået så godt,« sagde den rørte prins Daniel.

Artiklen fortsætter under billedet.

En storsmilende prins Daniel af Sverige ved et pressemøde på Karolinska hopsital i Solna nord for Stockholm efter hans kone, kronprinsesse Victoria, fødte kl. 20:28 onsdag aften. Her løftede han sløret for barnets køn, længde og vægt.

Prins Daniel kunne også løfte sløret for at parret har bestemt sig for, hvad den lille ny skal hedde, men at det først vil blive offentliggjort i morgen.

Der vil kong Carl Gustaf meddele den ny prins' fulde navn, tiltaleform, titel og hertugdømme ved et kabinetmøde.

Før prinsen gik tilbage ind til sin kone og nyfødte søn, takkede han personalet på Karolinska for deres indsats og bad pressen om at respektere familiens privatliv de kommende dage.

Det nyfødte barn bliver nummer tre i arvefølgen.

Den 4. september sidste år kunne kronprinsesse Victoria og prins Daniel fortælle, at de ventede deres andet barn, som nu er kommet til verden.

Sammen har de i forvejen en datter, prinsesse Estelle på 4 år.

SMS

Hitter på Facebook

Mere fra Få første måned for 9 kr.