Storbritanniens prins William og hans kone hertuginde Kate har sendt et åbent brev til medierne, hvor de opfordrer paparazzi-fotografer til at stoppe med at genere deres børn, George og Charlotte.

Det skiver Sky News.

BRITAIN ROYALTY

I brevet fra slottet fremhæver parret, hvordan prins George og prinsesse Charlotte i stigende grad er blevet overvåget af 'uautoriserede fotografer.' De lange linser er blandt andet blevet brugt til at fange billeder af hertuginden og Prins George i private parker og overvåge George og hans barnepige.

»Alle forældre må kunne forstå det ubehag, der rammer én, når man finder ud af, at man er blevet overvåget, når billederne kommer frem nogle dage senere,« står der ifølge Sky News i brevet.

Slottet vurderer efter flere episoder, at den internationale paparazzi udnyttelse af deres børn er blevet en »sikkerhedsrisiko.«

I brevet oplyser slottet desuden, at der vil blive taget juridiske værktøjer i brug for at garantere familiens sikkerhed, men at man håber med at brevet at kunne stoppe de uautoriserede billeder.

Parret roser dog samtidig britiske, australske, canadiske og new zealandske medier for at respektere familiens privatliv.