Hvad mon dronning Elizabeth tænker på på dette billede? 
Hvad mon dronning Elizabeth tænker på på dette billede?  Foto: HANDOUT

En sygdomsramt dronning Elizabeth har for første gang siden 1988 droppet at deltage i julegudstjeneste 1. juledag sammen med den resterende britiske kongefamilie.

Det skriver flere britiske medier, herunder BBC og Sky News.

90-årige dronning Elizabeth er ikke just kendt for at bryde med traditionerne, men en slem forkølelse har angiveligt betydet, at monarken har brudt med en årelang tradition.

»Dronningen er fortsat ved at komme sig over en slem forkølelse og vil blive inden døre,« lyder det i en officel udmelding fra kongehuset.

Ifølge BBCs royale korrespondent, Nicholas Witchell, er dronningens fravær fra den traditionelle julegudstjeneste et udtryk for, at kongehuset blot har taget sine forholdsregler omkring regentens helbred. Der er derfor ingen grund til at frygte for, at 90-årige dronning Elizabeths helbred skulle være skrantende.

BRITAIN-ROYALS/7969 forside

Medlemmerne af det britiske kongehus fejrer i år, som de har for vane, juledagene på deres gods Sandringham i Norfolk i det østlige England. Dronning Elizabeth rejse dertil blev i år forsinket som følge af sin forkølelse, hvorfor en planlagt togtur blev skrottet til fordel for en kortere rejsetid i helikopter i stedet.

 - 1

Også i Sverige er man blevet ramt af royal forkølelse. Således måtte 73-årige dronning Silvia lade sig indlægge sent den 23. december.

Efter længere tids forkølelse havde Dronningen følt sig svimmel, og hvorefter hun måtte spendere juleaften i selskab med kongefamilien på Karolinska Sygehuset i Stockholm. Første juledag blev den 73-årige igen udskrevet, dog uden yderligere forklaring omkring sygdomsforløbet fra det svenske kongehus.

SMS

Hitter på Facebook

Mere fra Få første måned for 9 kr.