Lyt til artiklen

Vil du lytte til artiklen?

Køb et Digital Plus-abonnement og lyt med det samme.

Vil du lytte til artiklen?

Køb et Digital Plus-abonnement og lyt med det samme.

Søndag fejrede det svenske kongehus dåben af lille prinsesse Leonore ved en ceremoni i Stockholm. Kongehusekspert vurderer, at barnedåben gør prinsesse Madeleine mere populær i Sverige.

Hun plejede at feste, shoppe og flirte for meget, mente svenskerne. Pressen døbte hende ’partyprinsessen’, og efter en brudt forlovelse raslede hun ned ad listen over populære kongelige i Sverige.

Nu kan barnedåben give prinsesse Madeleines popularitet et boost, vurderer kongehusekspert Lars Hovbakke Sørensen.

- Det gavner helt sikkert deres popularitet, når prinsesse Madeleine og Chris O’Neill vælger at holde barnedåben i Sverige, fastslår han.

Officielt billede

Prinsessen og finansmanden mødte hinanden i New York i 2010, efter prinsesse Madeleine var flygtet fra en brudt forlovelse med Jonas Bergström. Deres fremtid endte brat, da det kom frem, at han havde været prinsessen utro. Efter bruddet skiftede prinsesse Madeleine Sverige ud med New York for at sunde sig og for at arbejde hos sin mor, dronning Silvias velgørenhedsorganisation, World Childhood Foundation.

- Sådan en ting, jeg gik igennem, var meget privat. Det, at alting blev hængt ud, gjorde, at det var en svær periode i mit liv, har Madeleine selv beskrevet sin krise i det svenske Dagens Industri.

Sidsteplads

Bruddet og tiden i New York fik prinsesse Madeleines popularitet hos svenskerne til at falde støt. Sidste år viste en meningsmåling foretaget af den svenske avis, Aftonbladet, at Madeleine lå sidst på listen over hvem i den kongelige familie, svenskerne havde mest tillid til. Imens røg storesøster Victoria ind på førstepladsen. Og at prinsesse Madeleine og Chris O’Neill fortsat beholder deres base i New York, hjælper ikke på prinsessens sidsteplads, siger Lars Hovbakke Sørensen. Samtidig spekuleres der i, om Madeleine, der er nummer fire i den svenske tronfølge, overvejer at fralægge sig sin prinsessetitel. 

Prinsesse Leonores dåb 7

- Chris O’Neill og Madeleine har ikke så meget at gøre med kongehuset til daglig. Svenskerne opfatter dem ikke som en del af det, lyder det fra kongehuseksperten.

Når barnedåben bliver holdt i Sverige, sender prinsesse Madeleine et signal om, at hun stadig interesserer sig for sit hjemland. Og det hjælper på prinsessens popularitet, siger Lars Hovbakke Sørensen. Nu er hendes næste træk meget afgørende, tilføjer han.

- De kommende år bliver meget afgørende. For eksempel, om Madeleine og Chris O’Neill vælger at sende deres datter i en svensk skole.

Andre læser også