Lyt til artiklen

Danmarks næststørste charterrejsebureau skifter navn til Tui Travel Danmark.

Det startede som Fritidsrejser i 1967, men i næsten 20 år har danskerne kendt rejsebureauet som Star Tour.

Nu har Star Tours ejere, den tyske rejsekoncert TUI Group imidlertid besluttet, at alle selskabets skandinaviske datterselskaber skal brandes anderledes med nye navne og fælles visuel Tui Travel-præsentation.

I løbet af 2016 vil Star Tour navnet forsvinde til fordel for TUI Travel Danmark, bekræfter Star Tours kommunikationsafdeling overfor Check-in.dk.
Navneskiftet er allerede i gang i TUI Groups datterselskaber i Belgien og Holland og for flyselskaberne Jetair og Arkefly.

Når det er gennemført, fortsættes med TUI-selskaberne i Danmark, Norge, Sverige og Finland.

Historien
Starter i 1967, hvor rejsebureauet opstod som Fritidsrejser. 1973 grundlægges Star Tour i Norge, og det fusioneres i 1980 med Fritidsresor, som er et søsterselskab til det danske.
I 1991 køber koncernen 30 procent af Team Sterling, som består af de daværende danske rejseselskaber Falke Rejser, Sol-Rejser og Fritidsrejser. Det hele lægges i 1996 sammen under navnet Star Tour.

To år senere opkøbes hele Fritidsrejsegruppen af Storbritanniens største rejsekoncern, Thomson Travel Group. Den bliver i 2000 opkøbt af det tyske selskab Preussag AG, det senere TUI (Tourism Union International) og har siden været en del af 'familien' TUI Nordic. TUI har på verdensplan cirka 30 millioner kunder årligt.

Læs også: Mr. Star Tour takker af