Quinta Nova er Portugals første vinhotel, og er med 11 individuelt indrettede rum, en prisbelønnet restaurant med fokus på vin, og en smuk beliggenhed midt i Douro-dalen oplagt, hvis man vil på luksuriøs vinrejse.

Hvorfor:

Man kommer helt ned i gear, når man ankommer til Quinta Nova. Roen, som blandt andet kommer af så få øvrige gæster og den afsides beliggenhed, går, at man går offline og bare drikker vin og kigger ud over markerne uden at skulle andet.

Stedet er luksuriøst, men på en uprætentiøs måde - her er ingen guld og glimmer, men blandt andet store bløde sofaer i dagligstuen/vinbaren, man har lyst (og velkommen) til at synke ned i med en bog og et glas portvin på en kølig dag.

Hvad:

Vingården, der ligger på en 120 hektar stor grund og er omringet af vinmarker, har fungeret som boutique-hotel siden 2005.

Der er 11 individuelt indrettede dobbeltværelser, en restaurant og en dagligstue, der også fungerer som vinbar, alt sammen indrettet i en tidligere herregård fra 1700-tallet, hvilket betyder, at der er masser af hyggelige kroge og snørklede trapper og gange. Udenfor er der en stor terrasse og et poolområde med udsigt over vinmarkerne.

Hvor:

På et højdedrag over Douro-floden i Douro-dalen, cirka 130 km fra Porto.

Hvor meget:

Fra 1.000 kr. per nat for et dobbeltværelse inkl. morgenmad. Regn med cirka 300 kr. per person for en 3-retters middag + 150 kr. per person for 6 glas vin/portvin sammen med maden.

Vingården byder på flere aktiviteter, men ligger en smule isoleret fra omverden.
Vingården byder på flere aktiviteter, men ligger en smule isoleret fra omverden. Foto: Gitte Holtze
Vis mere

Minus:

Vingården ligger forholdsvis afsides og kan være svær at finde. De sidste 30 kilometer er ad smalle og snoede bjergveje.

Plus:

Der er mange aktiviteter at tage sig til. Udover vinsmagning (med foredrag) og i sæsonen vinhøstning kan man f.eks. begive sig ud på en gåtur ad de 17 kilometer markerede vandrestier mellem vinmarkerne, smage olivenolie eller tage på sejltur på Douro-floden.

Bedømmelse:

★★★★★☆